Укр
Рус
Яловичина Другі страви Єврейська кухня

Ростбіф в мультиварці

( 4.8947 4 519 19 оцінок)

1855 - переглядів
30 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Ростбіф в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Єврейська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В мультиварці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Класика англійської кухні - це, звичайно ж ростбіф. У старій, добрій Англії присвячували йому балади і писали картини. Англійський король навіть присвятив в лицарі прабатька сучасного ростбіфу - запечене яловиче стегно. І так, ростбіф став справжнім аристократом серед страв англійської кухні. Те, що раніше готувалося на відкритому вогні, зараз готується в духовці. Але прогрес не стоїть на місці, і зараз можна приготувати ростбіф в мультиварці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ростбіф в мультиварці" (на 100 грам)

  • Білки8.8 гр.
  • Жири5.2 гр.
  • Вуглеводи0.6 гр.
  • Калорії95 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб не забруднити мультиварку, і для кращого томління і соковитості м'яса при гтушкуванні, ми використовуємо харчову плівку для запікання. У ємність мультиварки ми викладаємо рукав для запікання, залишаючи вільні края.

Крок - 1
02

Трохи відійдемо від класичного рецепту і приготуємо ростбіф на подушці з грибів. Печериці ретельно миємо проточною водою і даємо обсушитись. Потім нарізаємо дрібними пластинками. Викладаємо на низ ємності порізані гриби.

Крок - 2
03

Слідом на гриби викладаємо шматок яловичини. Слід грунтовно підійти до вибору м'яса. У традиційному англійському ростбіф саме м'ясо є фаворитом, і ніяких додаткових соусів не потребує. Тому справжній ростбіф повинен бути ніжним і соковитим. Найкраще підійде філе з прошарками жиру і його шматками по краях. Ні в якому разі не використовуйте морозиво або парне м'ясо. Воно повинно бути охолодженим і відпочитим. У домашніх умовах м'ясо потрібно звернути в пергаментний папір і потримати в холодильнику 1 - 2 дні. Викладаємо м'ясо жирним краєм вгору.

Крок - 3
04

Посиплемо м'ясо сумішшю спецій, до складу якої обов'язково входить сушена цибуля і мелений часник. Це може бути готова суміш для м'яса. Можна використовувати свіжу цибулю і часник, попередньо додаючи їх до грибів.

Крок - 4
05

У нашому рецепті ми використовуємо світле пиво. Так м'ясо придбає легкий хлібний смак. Виливаємо його прямо на посипане спеціями м'ясо.

Крок - 5
06

Тільки потім яловичину солимо і притрушуємо крупномеленим, чорним перцем. Рукою втеремо спеції в шматок м'яса. Накриваємо кришкою і ставимо на мінімальний режим на 9 - 10 годин. Яловичина повинна повільно томитися.

Крок - 6
07

Коли ростбіф приготується, відкриємо кришку і перевіримо ступінь його готовності. Він повинен добре розриватися виделкою. Викладаємо шматки ростбіфа разом з грибами і пивно-м'ясним соком на тарілку. Гарніром, до нашого апетитного м'яса, послужить картопляне пюре і мікс з молодого листя салату.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Розсольник домашній - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник домашній 50 6 4 з 5 - детальніше -
Омлет - покроковий рецепт, фото 1 Омлет 25 2 2 з 5 - детальніше -
Печиво на кислому молоці - покроковий рецепт, фото 1 Печиво на кислому молоці 50 3 3 з 5 - детальніше -