Класика англійської кухні - це, звичайно ж ростбіф. У старій, добрій Англії присвячували йому балади і писали картини. Англійський король навіть присвятив в лицарі прабатька сучасного ростбіфу - запечене яловиче стегно. І так, ростбіф став справжнім аристократом серед страв англійської кухні. Те, що раніше готувалося на відкритому вогні, зараз готується в духовці. Але прогрес не стоїть на місці, і зараз можна приготувати ростбіф в мультиварці.
Щоб не забруднити мультиварку, і для кращого томління і соковитості м'яса при гтушкуванні, ми використовуємо харчову плівку для запікання. У ємність мультиварки ми викладаємо рукав для запікання, залишаючи вільні края.
Трохи відійдемо від класичного рецепту і приготуємо ростбіф на подушці з грибів. Печериці ретельно миємо проточною водою і даємо обсушитись. Потім нарізаємо дрібними пластинками. Викладаємо на низ ємності порізані гриби.
Слідом на гриби викладаємо шматок яловичини. Слід грунтовно підійти до вибору м'яса. У традиційному англійському ростбіф саме м'ясо є фаворитом, і ніяких додаткових соусів не потребує. Тому справжній ростбіф повинен бути ніжним і соковитим. Найкраще підійде філе з прошарками жиру і його шматками по краях. Ні в якому разі не використовуйте морозиво або парне м'ясо. Воно повинно бути охолодженим і відпочитим. У домашніх умовах м'ясо потрібно звернути в пергаментний папір і потримати в холодильнику 1 - 2 дні. Викладаємо м'ясо жирним краєм вгору.
Посиплемо м'ясо сумішшю спецій, до складу якої обов'язково входить сушена цибуля і мелений часник. Це може бути готова суміш для м'яса. Можна використовувати свіжу цибулю і часник, попередньо додаючи їх до грибів.
У нашому рецепті ми використовуємо світле пиво. Так м'ясо придбає легкий хлібний смак. Виливаємо його прямо на посипане спеціями м'ясо.
Тільки потім яловичину солимо і притрушуємо крупномеленим, чорним перцем. Рукою втеремо спеції в шматок м'яса. Накриваємо кришкою і ставимо на мінімальний режим на 9 - 10 годин. Яловичина повинна повільно томитися.
Коли ростбіф приготується, відкриємо кришку і перевіримо ступінь його готовності. Він повинен добре розриватися виделкою. Викладаємо шматки ростбіфа разом з грибами і пивно-м'ясним соком на тарілку. Гарніром, до нашого апетитного м'яса, послужить картопляне пюре і мікс з молодого листя салату.
Випадкові рецепти