Укр
Рус
Мясо Другі страви Англійська кухня

Ромштекс

( 4.8333 4 518 18 оцінок)

2979 - переглядів
35 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Ромштекс - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Англійська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

В наш час, звичайно стало трохи складно використовувати в кулінарії яловиче м'ясо, тому частіше ми стали його замінювати курятиною або свининою. Тим не менше, якщо вже розщедритися і купити яловичину, то приготувати її ви просто зобов'язані смачно. Якщо вам потрібен рецепт, за яким можна гідно приготувати хороший шматок яловичини, пропоную - ромштекс. Часу у плити провести доведеться не так вже й багато, а ось результат порадує не тільки ваших домашніх, але навіть можна подати гостям. Головною перевагою цієї страви перед іншими є те, що максимум смаку досягається при мінімумі часу та й необхідних продуктів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ромштекс" (на 100 грам)

  • Білки14.9 гр.
  • Жири16.1 гр.
  • Вуглеводи1.4 гр.
  • Калорії217 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Головним секретом є вибір якісного м'яса. У цьому найкраще знають толк англійці, які і придумали таку страву, як ромштекс. Ну а я б порекомендував яловичу вирізку або шматок філе. Звичайно, взагалі в ідеалі використовувати мармурову яловичину, але це не означає, що інші варіанти не прийнятні. Головне, щоб яловичина була з молодої тварини, тоді готова страва буде просто божественно смачною і м'якою.

Крок - 1
02

Найчастіше м'ясо для цієї страви обсмажують в паніровці, так м'ясний сік зберігається всередині, проте ми з вами будемо це робити без панірування. Багато кухарів попередньо м'ясо маринують, але ми цього робити не будемо, цим набагато прискоримо процес готування. Шматок яловичини добре промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і викладаємо в лоток або неглибокий контейнер.

Крок - 2
03

Поливаємо яловичину оливковою олією і розмазуємо по всій поверхні рукою. Після цього рясно посипаємо приправою для м'яса і натираємо.

Крок - 3
04

Тепер викладаємо яловичину на сковорідку з ребристим дном і обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки.

Крок - 4
05

Потім перекладаємо приготоване м'ясо на дощечку, загортаємо фольгою і залишаємо на деякий час.

Крок - 5
06

Самі тим часом в глибоку миску видавлюємо сік лимона. Додаємо туди ж соєвий соус і вливаємо оливкову олію.

Крок - 6
07

Викладаємо в цю суміш листя свіжої зелені і перемішуємо. Тепер знімаємо з м'яса фольгу, нарізаємо його тонкими скибочками і викладаємо на тарілку.

Крок - 7
08

Зверху укладаємо приготовлену зелень, після чого накриваємо страву тонкими слайсами сиру пармезан. На завершення посипаємо чорною сіллю. Прикрасивши готовий ромштекс часточками лимона, подаємо до столу.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Канапе з помідорами чері - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з помідорами чері 35 4 3 з 5 - детальніше -
Олів’є з яловичиною - покроковий рецепт, фото 1 Олів’є з яловичиною 35 3 3 з 5 - детальніше -
Грецький салат з оливками - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат з оливками 35 3 3 з 5 - детальніше -
Сосиски у дріжджовому тісті - покроковий рецепт, фото 1 Сосиски у дріжджовому тісті 55 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Гаспачо з огірків - покроковий рецепт, фото 1 Гаспачо з огірків 45 4 3 з 5 - детальніше -
Коржі на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Коржі на молоці 70 3 3 з 5 - детальніше -
Соус тартар з огірками - покроковий рецепт, фото 1 Соус тартар з огірками 35 1 2 з 5 - детальніше -
Класичний торт Снікерс - покроковий рецепт, фото 1 Класичний торт Снікерс 100 5 4 з 5 - детальніше -