В наш час, звичайно стало трохи складно використовувати в кулінарії яловиче м'ясо, тому частіше ми стали його замінювати курятиною або свининою. Тим не менше, якщо вже розщедритися і купити яловичину, то приготувати її ви просто зобов'язані смачно. Якщо вам потрібен рецепт, за яким можна гідно приготувати хороший шматок яловичини, пропоную - ромштекс. Часу у плити провести доведеться не так вже й багато, а ось результат порадує не тільки ваших домашніх, але навіть можна подати гостям. Головною перевагою цієї страви перед іншими є те, що максимум смаку досягається при мінімумі часу та й необхідних продуктів.
Головним секретом є вибір якісного м'яса. У цьому найкраще знають толк англійці, які і придумали таку страву, як ромштекс. Ну а я б порекомендував яловичу вирізку або шматок філе. Звичайно, взагалі в ідеалі використовувати мармурову яловичину, але це не означає, що інші варіанти не прийнятні. Головне, щоб яловичина була з молодої тварини, тоді готова страва буде просто божественно смачною і м'якою.
Найчастіше м'ясо для цієї страви обсмажують в паніровці, так м'ясний сік зберігається всередині, проте ми з вами будемо це робити без панірування. Багато кухарів попередньо м'ясо маринують, але ми цього робити не будемо, цим набагато прискоримо процес готування. Шматок яловичини добре промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і викладаємо в лоток або неглибокий контейнер.
Поливаємо яловичину оливковою олією і розмазуємо по всій поверхні рукою. Після цього рясно посипаємо приправою для м'яса і натираємо.
Тепер викладаємо яловичину на сковорідку з ребристим дном і обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки.
Потім перекладаємо приготоване м'ясо на дощечку, загортаємо фольгою і залишаємо на деякий час.
Самі тим часом в глибоку миску видавлюємо сік лимона. Додаємо туди ж соєвий соус і вливаємо оливкову олію.
Викладаємо в цю суміш листя свіжої зелені і перемішуємо. Тепер знімаємо з м'яса фольгу, нарізаємо його тонкими скибочками і викладаємо на тарілку.
Зверху укладаємо приготовлену зелень, після чого накриваємо страву тонкими слайсами сиру пармезан. На завершення посипаємо чорною сіллю. Прикрасивши готовий ромштекс часточками лимона, подаємо до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти