Укр
Рус
Суп з морепродуктами Перші страви Китайська кухня

Рамен


- переглядів
160 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Рамен - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Китайська кухня, Корейська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Рамен є одним з найвідоміших супів з локшиною в японській кухні. Він став національною стравою і налічує безліч різновидів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Рамен" (на 100 грам)

  • Білки5.9 гр.
  • Жири6.5 гр.
  • Вуглеводи2.2 гр.
  • Калорії90 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

У невелику каструлю покладіть шматочок водоростей комбу, залийте японським соєвим соусом і дайте постояти не менше 30 хвилин. Якщо є можливість, краще зробити це напередодні ввечері.

Крок - 1
02

Свинячі і курячі кістки складіть в каструлю і залийте водою. Поставте на вогонь. Коли почне виступати піна, варіть ще 5 хвилин. Зніміть з вогню і добре промийте водою. Це потрібно зробити для того, щоб очистити кістки від забруднень.

Крок - 2
03

Підготуйте овочі. Цибулину і головку часнику розріжте навпіл, не очищаючи їх від лушпиння. Корінь імбиру і моркву ретельно помийте під краном, шкірку знімати не треба. Імбир наріжте пластинками, моркву залиште цілою.

Крок - 3
04

Тепер необхідно приготувати бульйон. Промиті курячі і свинячі кістки покладіть в чисту каструлю. Додайте кілька вимитих зелених стебел часнику, половинки цибулі і головки часнику, моркву, сушені гриби шиітаке. Залийте все водою і поставте на сильний вогонь. Коли закипить, зменшіть вогонь і варіть протягом 2 годин.

Крок - 4
05

Свинячу грудинку закрутіть в рулет шкіркою назовні і добре обв'яжіть ниткою, щоб зберегти форму. Киньте в каструлю з бульйоном і варіть 1 годину.

Крок - 5
06

Тепер приготуйте таре - заправку для рамена. Дістаньте каструлю з водоростями комбу і соєвим соусом, які попередньо приготували. Поставте на дуже слабкий вогонь. Додайте саке, мірін, стебло часнику і пластинки імбиру. Коли закипить, вимкніть вогонь і відставте в сторону.

Крок - 6
07

Яйця кімнатної температури киньте в киплячу воду і варіть 6 хвилин. Першу хвилину помішуйте, щоб жовток залишався в центрі. Готові яйця перекладіть в миску з дуже холодною водою.

Крок - 7
08

Коли зварені яйця охолонуть, обережно очистіть їх і помістіть в пакет із застібкою. Додайте трохи приготовленої раніше заправки таре. Закрийте пакет і залиште маринуватися в холодильнику мінімум на 2 години.

Крок - 8
09

Після 1 години приготування дістаньте рулет зі свинячої грудинки і видаліть нитку. На сковороді з невеликою кількістю рослинної олії обсмажте бекон з усіх боків. Як тільки він добре підрум'яниться, дайте йому постояти близько 5 хвилин.

Крок - 9
10

Підсмажений рулет помістіть в пакет із застібкою і додайте трохи заправки таре. Закрийте пакет і залиште маринуватися в холодильнику на 2 години.

Крок - 10
11

Приготуйте ароматизоване масло. Для цього обсмажте товсті стебла зеленої цибулі в рослинному маслі. Коли вони добре прожаряться і масло настоїться, перекладіть все зі сковороди в миску.

Крок - 11
12

Грудинку наріжте пластинами і обсмажте на сковороді з двох сторін до рум'яної. Дістаньте мариноване яйце і розріжте навпіл.

Крок - 12
13

У миску налийте ложок чотири заправки таре, ложку ароматизованого масла і додайте приготований бульйон до трохи більше половини миски.

Крок - 13
14

Локшину попередньо зваріть в киплячій воді. Частину локшини помістіть в миску з бульйоном. Додайте шматочки грудинки, мариноване яйце, подрібнену зелену цибулю, шматочок водоростей норі. Рамен готовий до вживання. Смачного!

Крок - 14

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат столичний з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Салат столичний з м’ясом 35 4 3 з 5 - детальніше -
Плюшки на дріжджах - покроковий рецепт, фото 1 Плюшки на дріжджах 85 4 3 з 5 - детальніше -
Кускус з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Кускус з овочами 55 3 3 з 5 - детальніше -
Салат «Нептун» - покроковий рецепт, фото 1 Салат «Нептун» 35 3 2 з 5 - детальніше -