Любителі японської кухні можуть легко побалувати себе улюбленими стравами не виходячи з дому. Приготуйте смачну і при цьому дуже корисну страву з лососем.
Філе лосося уважно огляньте на наявність кісток. Ретельно промокніть рибу паперовим рушником, щоб позбавити від зайвої рідини. Наріжте лосось товстими довгими скибочками.
У глибоку миску вбийте яйця, посоліть і перемішайте до однорідного стану. Процідіть яйця через дрібнопористе сито.
Поставте сковороду на плиту на середній вогонь. Щоб отримати необхідну форму омлету для ролу, використовуйте прямокутну жаровню. Налийте оливкову олію і рівномірно розподіліть по поверхні. Влийте в сковороду половину збитих яєць. Дайте їм трохи підсмажитися і загорніть в рулетик на один край сковороди.
У вільну частину жаровні налийте залишені яйця. Обсмажте і загорніть ще одним шаром в рулет. Розріжте охолоджений яєчний рулетик на 3 поздовжніх смужки.
Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Щоб позбавити його від гіркоти, висипте пряність в миску з холодною водою.
Приготуйте соус. У миску викладіть майонез, мед, лимонний сік і хрін. Посоліть і поперчіть суміш.
Цибулю перекладіть на паперовий рушник, промокніть зайву рідину і висипте пряність в соус. Переміксуйте до однорідного стану.
Приготуйте суміш для рису. Змішайте в невеликій ємності рисовий оцет, цукор і сіль.
Коли інгредієнти повністю розчиняться, полийте готовий рис і обережно перемішайте, щоб не пошкодити цілісність зерен.
На лист норі викладіть рис рівномірним шаром, відступивши від одного краю 1 см. Ближче до протилежного краю викладіть смужкою салат і полийте соусом. Зверху розташуйте лосось і яєчні рулетики.
Загорніть рол за допомогою бамбукового килимка. Перед нарізуванням, відправте страву в холодильник на 20 хвилин. Гострим ножем наріжте рол, викладіть на блюдо і подавайте з соєвим соусом. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти