Роли з вугром вважаються одними з найбільш популярних у всьому світі. Це й не дивно, адже копчений вугор - справжній морський делікатес, який дуже цінується в кулінарії, особливо в японській і китайській кухнях. Смак вугра неймовірний, крім того він володіє надзвичайним ароматом, тому цей продукт і знайшов свою популярність по всьому світу. Суші або роли настільки полюбилися багатьом, що сьогодні є одним з найбільш затребуваних і вдалих страв.
Роли з вугром готуються за тим же принципом, що і будь-які інші. Для початку відваримо рис. Можна купити спеціальний рис для суші в азіатському відділі будь-якого супермаркету, а можна скористатися звичайним круглим рисом. Вариться рис в пропорції 1: 2, тобто води потрібно в два рази більше, ніж крупи.
Після того, як він відварився, заливаємо його невеликою кількістю розчину з води, оцту, солі і цукру (це потрібно для того, щоб рис краще ліпився) і відставляємо в бік остигати.
Потім в окрему ємність розбиваємо яйця і гарненько їх збиваємо. Після цього додаємо трохи цукру і кілька крапель соєвого соусу, і знову все збиваємо.
Тепер наливаємо на розігріту з рослинним маслом сковороду і підсмажуємо наш омлет з обох сторін по півтори хвилини. Млинець має бути тонким, тому не наливаємо занадто багато яєчної суміші на сковорідку.
Також підготуємо вугор. Для ролів найкраще використовувати копчений вугор. Це досить дорогий продукт, але виправдовує себе повністю неймовірним смаком.
Нарізаний на тонкі смужки вугор можна полити соусом з карамелізованого бальзамічного оцту або соєвого соусу. Для цього потрібно просто налити на сковорідку або сотейник трохи соусу, додати пару щіпоток цукру і, постійно помішуючи, залишити на вогні на пару хвилин.
Поки остигає рис ще миємо огірок і нарізаємо його на тонкі смужки.
Тепер всі складові вже готові, можна приступати до формування ролів. Для цього нам потрібен спеціальний килимок, який можна придбати в будь-якому супермаркеті. Отже, беремо лист норі і викладаємо на нього шар рису, приблизно товщиною близько 1 сантиметра.
Потім накриваємо харчовою плівкою, потім килимком і акуратно перевертаємо. Лист норі виходить у нас зверху, і на нього по центру викладаємо вугор і смужки огірка.
Ну а тепер за допомогою килимка загортаємо нашу начинку і формуємо рулетик. Тепер беремо наш омлет і загортаємо в нього цей рулетик.
Потім розрізаємо його на роли товщиною приблизно півтора сантиметра і викладаємо на тарілку для подачі. Відмінно поєднуються з соєвим соусом, маринованим імбиром і васабі. Роли з вугром, приготовані своїми руками за цим рецептом, нітрохи не поступаються фірмовим роллам з дорогого суші-бару, а насолода вдвічі приємніша.
Випадкові рецепти