Укр
Рус
Роли Другі страви Китайська кухня

Роли з огірком

( 4.7857 4 514 14 оцінок)

1828 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Роли з огірком - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Китайська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Роли і суші знаходять все більшу популярність в нашому меню. Ця страва японської кухні вельми оригінальна і на вигляд, і за смаком, тому й викликає інтерес у любителів цікавої кулінарії. Роли - це такі рисові рулетики з начинкою всередині. Готуються вони з найрізноманітніших наборів продуктів, оскільки це насправді прекрасний варіант для прояви кулінарної фантазії. Але сьогодні в нашому меню прості роли з огірком, страва, яка вимагає мінімум продуктів, зусиль і якихось особливих умінь.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Роли з огірком" (на 100 грам)

  • Білки2.9 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи42.3 гр.
  • Калорії188 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб правильно і без проблем приготувати роли, доведеться освоїти пару прийомів, в тому числі і правильне приготування рису. Адже від того, як відваримо рис, залежить успіх майбутньої екзотики. Отже, беремо рисову крупу і добре промиваємо під проточною водою до тих пір, поки вода після промивання рису буде прозорою.

Крок - 1
02

Після цього викладаємо рис в каструлю з холодною водою і, не накриваючи кришкою, доводимо до кипіння на сильному вогні. Після цього вогонь робимо мінімальним, накриваємо каструлю кришкою і варимо хвилин 10, максимум 12. Після закінчення цього часу витримуємо відварений рис під кришкою протягом 10 хвилин.

Крок - 2
03

Ще нам потрібно приготувати заправку, для чого в невеликій ємності з'єднуємо рисовий оцет з невеликою кількістю цукру і додаємо зовсім небагато теплої кип'яченої води. Всі інгредієнти добре перемішуємо, поки цукор не розчиниться повністю.

Крок - 3
04

Тепер цю заправку виливаємо в каструлю з ще гарячим рисом і акуратно перемішуємо, після чого рис охолоджуємо до кімнатної температури. Ну і звичайно ж, як можна приготувати роли без норі, які розрізаємо навпіл.

Крок - 4
05

Так, як ми вже знаємо, що єдиною начинкою буде огірок, займемося їх підготовкою. Огірки постараємося підібрати молоденькі, щоб не потрібно було чистити шкірку і, що важливо, без великого насіння. Загалом, огірки миємо й нарізаємо тонкими довгими часточками.

Крок - 5
06

Ось, тепер, коли все приготовлено, приступаємо безпосередньо до формування наших ролів. Беремо бамбуковий килимок і кладемо на поверхню столу.

Крок - 6
07

Водорості норі розрізаємо впоперек дві рівномірні частини. Один листочок норі кладемо поверх килимка і, змочивши руки у воді, беремо приготований рис і викладаємо на норі шаром товщиною близько пів сантиметра, так, щоб з одного краю залишилося дещо не накритого рисом простору.

Крок - 7
08

Після цього на середину кладемо кілька часточок огірка і починаємо акуратно згортати рол. Робити це потрібно не поспішаючи, згортати щільно, щоб лист норі добре злипався з рисом, це буде набагато легше робити за допомогою килимка.

Крок - 8
09

Готовий рол залишаємо загорнутим хоча б на 5 хвилин, а потім розрізаємо навпіл. Потім ріжемо ще на три частини кожну половину. Роли з огірком зовсім нескладні в приготуванні, і я думаю, що ви вже в цьому переконалися. Подаємо ці ласощі з соєвим соусом або васабі.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -
Рисова локшина з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Рисова локшина з овочами 50 3 3 з 5 - детальніше -
Локшина рамен - покроковий рецепт, фото 1 Локшина рамен 75 6 3 з 5 - детальніше -
Лінива піца з батона в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Лінива піца з батона в духовці 35 3 2 з 5 - детальніше -