Ці чудові рогалики, приготовані за простим рецептом, розсипчасті і шаруваті. Цей рецепт рогаликів заснований на класичному рецепті. Борошняні вироби наповнені журавлино-абрикосовою і горіховою начинкою приведуть в захват будь-якого.
У чаші кухонного комбайна збийте заздалегідь очищені волоські горіхи, трохи сушеної журавлини, цукор і корицю, до подрібнення всіх інгредієнтів.
Розтопіть трохи вершкового масла на повільному вогні (воно повинно бути теплим, а не гарячим) і залийте його в чашу тістоміса, долийте тепле молоко і перемішайте інгредієнти між собою.
У середній мисці змішайте просіяне борошно і сухі дріжджі. Поступово додавайте суміш борошна в чашу тістоміса, дозволяючи йому правильно розчинятися при кожному додаванні, продовжуйте перемішувати на середній швидкості близько 3-5 хвилин. Має вийти тісто дуже м'яке і не прилипати до рук.
Розділіть утворене тісто на 5 частин і накрийте поліетиленовою плівкою, залиште постояти близько 20 хвилин. Потім один шматок тіста за допомогою качалки розкачайте в тонкий пласт, змастіть його рясно абрикосовим варенням і потрусіть раніше підготовленою горіховою посипкою.
Використавши спеціальний ніж для піци, або просто кухонний гострий ніж, наріжте пласт з начинкою (точно так само, як піцу) на 12 трикутників. Заверніть кожен трикутник, починаючи з краю до центру, утворивши рогалик, а потім викладіть утворені заготовки з тіста на застелений заздалегідь папером деко.
Надішліть деко з заготовками в розігріту духовку, дайте рогаликам піднятися в теплій духовці (не більше 100 градусів) протягом 30 хвилин або до тих пір, поки вони не стануть помітно роздутими і збільшаться приблизно на 50%. Вийміть деко з духовки, і збільшіть градус до 200. Надішліть деко назад в духовку і випікайте рогалики ще 30 хвилин або до тих пір, поки верхівки не стануть злегка золотавими.
Готові рогалики, приготовані за цим простим рецептом, викладіть на велике блюдо, посипте цукровою пудрою і насолоджуйтеся чудовою випічкою.
Випадкові рецепти