Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Рогалики Випічка Російська кухня

Рогалики з маком

( 4.8000 4 510 10 оцінок)
830 - переглядів
80 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Рогалики з маком - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Будь-яке чаювання, як правило, супроводжується десертами і випічкою. Серед кондитерських виробів безліч всіляких тістечок і тортиків, булочок і печива, а ще є чудовий борошняний виріб - рогалики з маком. Ми теж хочемо запропонувати свій варіант такої випічки, яка підкорить своєю легкістю і ніжністю. Приготування рогаликів не завдасть вам особливого клопоту та й витрат, до того ж, рецепт досить нескладний і під силу навіть починаючій господині.

Інгредієнти

  • Борошно 450 г.
  • Мак 1 скл.
  • Вода 3 скл.
  • Вершкове масло 100 г.
  • Цукор 200 г.
  • Сир 200 г.
  • Яйце 2 шт.
  • Цукрова пудра 3 ст.л
  • Масло рослинне 50 за смаком
  • Розпушувач для тіста 10 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Наш рецепт підійде любителям випічки з маковою начинкою, яким обов'язково сподобаються красиві і солодкі кондитерські вироби. У нашому варіанті ми пропонуємо приготувати рогалики з маком і сиром. Цим ми зараз і займемося, а саме приготуванням тіста. У глибоку миску вбиваємо яйця і досипаємо цукор. Міксером збиваємо яйця з цукром, поки цукор не розчиниться.

Крок - 1
02

Потім додаємо сюди ж рослинне масло. Тепер кладемо в блендер сир і додаємо цукрову пудру, добре змішуємо і викладаємо приготовлену масу в миску зі збитими яйцями. За допомогою міксера змішуємо всі інгредієнти до утворення однорідної маси.

Крок - 2
03

Після цього досипаємо в цю масу просіяне борошно, додаємо розпушувач і ретельно перемішуємо. Потім викладаємо тісто на робочий стіл, посипаний борошном, і замішуємо еластичне і не липке тісто. Перекладаємо замішане тісто в миску, накриваємо рушником і залишаємо на 40 хвилин.

Крок - 3
04

Тим часом займемося приготуванням начинки для нашої здоби. У каструлю засипаємо мак, додаємо цукор і вливаємо воду, перемішуємо і нагріваємо на плиті до середньої температури. Варимо мак з цукром протягом 30-40 хвилин, періодично помішуючи вінчиком, поки вся вода не випарується. Потім залишаємо остигати.

Крок - 4
05

В охолоджений мак кладемо м'яке масло і добре перемішуємо. Дозріле тісто викладаємо на поверхню столу і поділяємо на дві рівні частини. Розкачуємо один шматок тіста, щоб отримати пласт круглої форми.

Крок - 5
06

Після цього викладаємо на одну половину розкачане тісто приготовлену макову начинку, покриваємо іншою половиною тіста, добре приклеюємо краї і трохи розгортаємо.

Крок - 6
07

Після цього розрізаємо тісто за допомогою спеціального ножа для тіста на смужки. Беремо смужку теіста з маком з двох сторін і звертаємо в спіраль, після чого викладаємо на деко з папером для випічки. Те ж саме робимо з рештою смужками тіста.

Крок - 7
08

Після цього приготовлені спіральки змащуємо збитим яйцем, і деко з приготованими борошняними виробами відправляємо в духовку. Запікаємо рогалики в духовці при температурі 180 градусів протягом 18 хвилин, поки вони не підрум'яняться.

Крок - 8
09

Пухнасті, м'які і неймовірно смачні рогалики з маком просто тануть у роті і вони обов'язково будуть оцінені вашими рідними, особливо дітьми.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Курица в духовке с картошкой - покроковий рецепт, фото 1 Курица в духовке с картошкой 75 4 3 з 5 - детальніше -
Тефтели в томатном соусе - покроковий рецепт, фото 1 Тефтели в томатном соусе 90 4 3 з 5 - детальніше -
Трубочки простые - покроковий рецепт, фото 1 Трубочки простые 65 3 3 з 5 - детальніше -