У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як легко і швидко приготувати на своїй кухні чудовий десерт - рогалики на сметані. Ці ласощі мать велику популярність по всьому світу, адже це гарна, ошатна випічка, яка має безліч варіацій. У домашніх умовах такі ласощі не тільки під силу приготувати, але і настійно рекомендуються, тим більше, що для цього потрібно мінімум вашого часу, трохи зусиль і простий набір інгредієнтів. Ароматні, розсипчасті, ніжні і шалено смачні рогалики на сметані - це саме той випадок, коли домашня випічка перетворюється на справжній шедевр і здатна привести в захват навіть найвимогливіших ласунів.
Приготування рогаликів на сметані, як і будь-якої домашньої випічки, - це дуже цікавий процес, який володіє особливим шармом, адже ви створюєте на своїй кухні твори кондитерського мистецтва, навіть якщо тільки вчитеся, адже весь процес просякнутий особливим трепетом і турботою. Отже, для тіста на рогалики нам потрібно насамперед просіяти борошно і висипати його на поверхню, зробивши поглиблення по центру. Борошно посипаємо розпушувачем, розподіляючи його по всій кількості.
Також розпушувач можна відразу додати в борошно перед просіюванням, тоді він теж рівномірно розподілиться. Тепер додаємо цукор, також розсипаючи його по всій кількості борошна.
У поглиблення в борошні викладаємо вершкове масло, нарізане на невеликі шматочки. Масло має бути м'якеньким, тому перед тим, як починати приготування, його потрібно попередньо дістати з холодильника.
В кінці додаємо сметану, а потім починаємо замішувати тісто, гарненько розминаючи масло. В результаті у нас повинно вийти густе, але дуже пластичне тісто красивого жовтого кольору.
З тіста формуємо велику кульку, а потім ділимо його на 6 частин за допомогою спеціального шпателя або ж ножа. Тепер кожен шматочок теж скочуємо в кульку.
Після цього посипаємо поверхню борошном, а потім розгортаємо качалкою цю кульку в коржик завтовшки не більше 5 мм. Щоб рогалики вийшли красивими, бажано підрівняти краї нашого коржу, тобто зробити його круглим.
Для цього можна покласти зверху кришку або яку-небудь тарілку і обвести ножем. Тепер розрізаємо це коло на 8 однакових частин за допомогою ролика або знову ж ножем.
В якості начинки ви можете використовувати все, що буде вам до смаку. В даному випадку ми пропонуємо вам зупинити свій вибір на двох видах: варене згущене молоко (або нутелла) і джем (або повидло).
Отже, на кожну частину тіста викладаємо начинку, а потім загортаємо по спіралі в красивий рогалик. Краї закріпимо, щоб начинка не розтікалася. Таким чином формуємо кожен рогалик, використовуючи все тісто. Залишилося тільки відправити наші вкусняшки в духовку, щоб довести до готовності.
Для цього застилаємо пергаментним папером і викладаємо на неї рогалики. У процесі випікання вони трохи збільшаться в розмірі, тому не викладаємо їх близько один до одного, щоб вони не злипалися. Випікаємо при температурі 180 градусів хвилин 15-20. Цього часу має бути достатньо, щоб рогалики вийшли гарними на вигляд і смак.
Готову випічку посипаємо цукровою пудрою і запрошуємо домочадців до столу на сімейне чаювання, нехай оцінять ваші старання і насолодяться неймовірним смаком домашніх рогаликів. Такому лакомству зрадіють і гості, адже рогалики на сметані виходять дуже ніжними, м'якенькими, ароматними і дуже смачними.
Випадкові рецепти