Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Різотто

30 хвилинпорцій - 6складність - 2 з 5
Різотто - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Пропоную дуже поширену  в Італії  страву - Ризотто. Навчіться готувати - і ви будете неперевершеними.

Інгредієнти

Цибуля1 шт.
Рис500 г.
Часник3 зуб.
Гриби500 г.
Вино біле сухе200 мл.
Вершкове масло50 г.
Оливкова олія50 мл.
Бульйон1.5 л.
Пармезан50 г.
Вершки 20 %100 мл.
Сіль за смаком

Покроковий рецепт

01

Дрібно нарізають цибулю і подрібнюється часник. Рис ретельно промити. Гриби очистити від бруду. Приготувати курячий бульйон, підготувати вершки і натерти сир на дрібній тертушці.

Крок - 1
02

Цибуля  обсмажується  до золотистої скоринки на оливковій олії , зі шматочком вершкового масла. Потім  додається часник, рис і помішуючи, готується кілька хвилин. Далі слід додати гриби і продовжувати готувати 4 хвилини.

Крок - 2
03

Після цього долити біле сухе вино, не припиняючи помішувати, а через кілька хвилин курячий бульйон маленькими дозами в міру випаровування (спочатку 2 ополоника, а далі по одному). При цьому бульйон не повинен кипіти. А бути постійно нагрітим. Через 15 хв. спробувати на готовність рис і посолити.

Крок - 3
04

У миску вливаються вершки, сир і перемішуються. Ризотто знімається з вогню і додається ця сирна маса, настоюється і подається на стіл.

Крок - 4

Оцінити рецепт