Укр
Рус
Різотто Другі страви Азіатська кухня

Різотто з мідіями і креветками

( 4.7826 4 523 23 оцінки)

2637 - переглядів
65 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Різотто з мідіями і креветками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азіатська кухня, Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Італійську кухню неможливо уявити без різотто. Це вишукана страва з рису набула просто величезну популярність по всьому світу. Описати її простими словами напевно неможливо, тому що різотто має настільки яскравий, насичений смак і п'янкий аромат. Приготувати цю страву під силу кожному, але справжньою майстерністю володіють італійці, адже це їх національне надбання. Традиційно різотто готується з рису і м'ясного бульйону, але з часом діапазон інгредієнтів значно розширився, тому і рецептів приготування різотто існує багато. Одним з найпопулярніших видів вважається різотто з морепродуктами. Саме його ми і пропонуємо приготувати разом з нами. Щоб приготувати різотто в домашніх умовах, не потрібно бути кулінаром ресторанного рівня, але знати базові правила все ж необхідно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Різотто з мідіями і креветками" (на 100 грам)

  • Білки4.6 гр.
  • Жири4.9 гр.
  • Вуглеводи15.2 гр.
  • Калорії132 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, для початку візьмемо шафран, заллємо його водою і залишимо на 20 хвилин, щоб вийшов певний настій. Якщо ми використовуємо заморожені морепродукти, їх потрібно попередньо розморозити і очистити.

Крок - 1
02

Поки настоюється шафран, ми тим часом очищаємо від лушпиння цибулину і нарізаємо її на дрібні шматочки. У сотейник або на сковорідку наливаємо трохи олії і кидаємо нарізану цибулю пасерувати. Обсмажуємо її на середньому вогні близько 5 хвилин, періодично помішуючи.

Крок - 2
03

Коли цибуля набуде характерний золотистий колір, виливаємо бренді або вино. Тепер додаємо рис, гарненько перемішуємо, щоб рис повністю покрився рідиною. Слід зазначити, що для різотто використовуються сорти рису з великою кількістю крохмалю, і при використанні його не промивати.

Крок - 3
04

Продовжуємо готувати рис 3-5 хвилин. За цей час він трохи повинен набрякнути, ввібравши в себе вино, тому далі ми виливаємо наш шафрановий бульйон, а потім додаємо і бульйон курячий.

Крок - 4
05

Продовжуємо готувати таким же чином, поступово підливаючи потроху бульйон, щоб рис поступово вбирав в себе рідину. Важливо не наливати багато бульйону відразу, а підливати наступну порцію тільки після того, як випарується попередня.

Крок - 5
06

Через 10-15 хвилин можна викладати наші морепродукти. Робимо це теж поступово. Спочатку додаємо мідії, підливаємо бульйон, накриваємо кришкою і залишаємо готуватися на 2-3 хвилини.

Крок - 6
07

Після цього мідії повинні вже розкритися, і ми викладаємо і креветки, залишивши ще на кілька хвилин. Потім додаємо морські гребінці, солимо нашу страву і доводимо до готовності, продовжуючи томити на невеликому вогні ще кілька хвилин.

Крок - 7
08

Гарне різотто має м'яку, текучу текстуру. Консистенція повинна вийти кремовою. Готове різотто знімаємо з вогню, неймовірний аромат вже наганяє відмінний апетит. Залишимо його трохи настоятися, а потім розкладаємо по тарілках і швидше кличемо всіх до столу.

Крок - 8
09

При подачі різотто можна прикрасити зеленню кропу. Різотто з мідіями і креветками - це справжній кулінарний шедевр, який назавжди залишиться одним з ваших улюбленців.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Крильця - покроковий рецепт, фото 1 Крильця 40 4 3 з 5 - детальніше -
Курча табака - покроковий рецепт, фото 1 Курча табака 45 4 3 з 5 - детальніше -
Салат Тбілісі - покроковий рецепт, фото 1 Салат Тбілісі 30 4 2 з 5 - детальніше -
Вишневий пиріг з безе - покроковий рецепт, фото 1 Вишневий пиріг з безе 90 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Сирні пончики - покроковий рецепт, фото 1 Сирні пончики 20 2 2 з 5 - детальніше -
Сирний суп по французьки - покроковий рецепт, фото 1 Сирний суп по французьки 45 4 2 з 5 - детальніше -
Холодний томатний суп гаспачо - покроковий рецепт, фото 1 Холодний томатний суп гаспачо 35 2 2 з 5 - детальніше -
?>