Укр
Рус
Різотто Другі страви Азіатська кухня

Різотто з куркою і чорізо

( 4.8889 4 518 18 оцінок)

1467 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Різотто з куркою і чорізо - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азіатська кухня, Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Італійська кухня багата на дуже цікаві і смачні страви, які користуються неймовірною популярністю по всьому світу. І почесне місце серед таких кулінарних досягнень італійців займає різотто. Ця страва готується з рису і має безліч варіацій, оскільки свій рецепт різотто має майже в кожній провінції Італії. Один з особливо вдалих способів приготування цієї страви ми пропонуємо на ваш розгляд. Це різотто з куркою і чорізо. Таке поєднання продуктів робить різотто неймовірно ситним і поживним, а додавши ще парочку цікавих інгредієнтів, страва перетворюється на справжній кулінарний подарунок для всієї родини.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Різотто з куркою і чорізо" (на 100 грам)

  • Білки7.5 гр.
  • Жири12.2 гр.
  • Вуглеводи10 гр.
  • Калорії183 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Не можна сказати, що різотто - це дуже складна в приготуванні страва. Просто вона вимагає виконання ряду простих завдань, які під силу кожному бажаючому. Тому приготування різотто в домашніх умовах - процес захоплюючий, але простий. Для початку миємо куряче філе. Рекомендуємо використовувати м'ясо з окіста або стегенець, воно більш жирне, ніж куряча грудка.

Крок - 1
02

Розділивши курятину на шматки середнього розміру, ставимо на вогонь каструлю з товстими стінками або сковорідку, наливаємо трохи олії і викладаємо м'ясо. Обсмажуємо його півтори хвилини, потім перевертаємо і ще готуємо приблизно стільки ж, після чого дістаємо курятину з каструлі. Нам досить, щоб м'ясо трохи підрум'янилося.

Крок - 2
03

Поки курятина готується, очистимо від насіння всередині, помиємо і нарізаємо кубиками болгарський перець. Тепер кидаємо його в ту ж каструлю, де готувалося м'ясо.

Крок - 3
04

Також нарізаємо півкільцями чоризо. Це така ковбаса зі свинини з цікавим смаком, якого їй надає наявність паприки.

Крок - 4
05

Обсмажуємо перець разом з чорізо кілька хвилин, помішуючи. Після цього висипаємо в каструлю рис арборіо, перемішуємо все разом, після чого наливаємо склянку води і викладаємо підсмажену курятину.

Крок - 5
06

Якщо ви використовуєте томатний соус, то просто додаєте його в каструлю. Якщо ж ви віддаєте перевагу свіжим помідорам, тоді попередньо їх потрібно помити і перекрутити на м'ясорубці або ж перебити блендером.

Крок - 6
07

Сюди ж кидаємо спеції: орегано і базилік. Ще потрібно додати курячий бульйон, який слід приготувати заздалегідь.

Крок - 7
08

Всі ці інгредієнти перемішуємо між собою, накриваємо кришкою каструлю і залишаємо готуватися наше різотто на 20 хвилин на середньому вогні. По закінченню цього часу солимо і перчимо до смаку нашу страву. Також на цьому етапі миємо і дрібно шаткуємо кріп, який кидаємо в каструлю.

Крок - 8
09

А ще рекомендуємо додати зелений горошок. Доводимо різотто до готовності ще протягом 10 хвилин і вимикаємо вогонь. Різотто з куркою і чорізо - дуже цікава, оригінальна і якісна інтерпретація відомого страви. Ця страва неймовірно ситна і смачна завдяки таким інгредієнтам, як курятина і ковбаса, і такого обіду або вечері будуть раді ваші домочадці або гості.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Домашній курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Домашній курячий суп 60 8 3 з 5 - детальніше -
Котлети по - Київськи - покроковий рецепт, фото 1 Котлети по - Київськи 60 2 3 з 5 - детальніше -
Піцца на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Піцца на сковороді 20 3 3 з 5 - детальніше -
Вишневий пиріг з безе - покроковий рецепт, фото 1 Вишневий пиріг з безе 90 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Курник - покроковий рецепт, фото 1 Курник 110 6 4 з 5 - детальніше -
Лазанья з морепродуктами - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья з морепродуктами 60 6 3 з 5 - детальніше -
Соус бешамель з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Соус бешамель з сиром 20 1 2 з 5 - детальніше -
Ескалоп на швидку руку - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп на швидку руку 35 3 2 з 5 - детальніше -