Щоб смак був незвичайним, необхідно, щоб рис був розсипчастим.
Засипте цукор і залийте воду в невелику каструлю, відправте на плиту. Змішувати не потрібно, цукор може закристалізуватися. Тому, якщо він почне кипіти, підійміть ємність і в повітрі перемішайте. Через кілька хвилин він буде шипіти. Вимкніть вогонь і змішайте масу, що утворилася.
Далі, коли ця маса стане темно-коричневого відтінку, зніміть каструлю з плити. Додайте в неї ще трохи води і потрясіть каструлю, щоб все добре перемішалося. Залиште вміст охолодитися.
Засипте коричневий цукор, залийте оливкову олію, соєвий соус, смажене кунжутне масло і куркуму в невелику ємність. Перемішайте поки сипучі продукти не розчиняться.
Об'єднайте мармелад (можна використовувати консервований), вимочені родзинки, кедрові горіхи, каштан і висушену журавлину у великій ємності.
Процідіть замочений рис. Помістіть рис в пароварку на тканину. Покрийте рис краями цієї тканини. Залийте в чашу воду, накрийте все кришкою і готуйте близько 30 хвилин. Далі розкрийте і перемішайте рис не один раз, щоб він приготувався рівномірно. Зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте вміст ще приблизно 20 хвилин.
Перемістіть приготований рис у велику миску з раніше підготовленими сухофруктами. Засипте приправу, карамельний соус і додайте рідкий мед. Добре перемішайте все великою ложкою, поки рис не вбере всю рідку суміш.
Перекладіть масу, що утворилася назад в чашу пароварки, застелену тканиною. Додайте воду в пароварку і варіть все 30 хвилин на дрібному вогні.
Можете подавати рисову кашу з сухофруктами в такому вигляді. Або ж розділіть на деко для формування. Викладіть гарячий рис в деко, застелене харчовою плівкою. Ретельно перемішайте лопаткою, щоб сухофрукти рівномірно розподілилися. Пріплюсніте рис трохи.
Залиште охолодитися вміст приблизно на 20 хвилин, потім переверніть деко над поверхнею, щоб утворити коржик з рису. Наріжте його на 9 скибочок однакового розміру. Покладіть кожен в харчову плівку і заморозьте в морозилці. Потім вийміть рисову кашу з сухофруктами з морозильника і розморозьте в мікрохвильовці, поки вона знову не стане повітряною.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти