Якщо вам цікаво, де рисова локшина є одним з найпоширеніших продуктів, можу поінформувати - це і Таїланд, і Японія, і Китай, а також В'єтнам. Тому і варіантів її приготування досить багато, так як кожна кухня особлива. Але я вам можу теж запропонувати рецепт цього абсолютно невибагливої, але смачної страви, з акцентом азіатської кухні - рисова локшина з куркою. Приготуйте рекомендовану страву, і ваш звичайний обід може перетворитися на свято.
Для цієї страви вам знадобиться курячий бульйон. Якщо у вас його не виявилося, ви можете приготувати бульйон з бульйонних кубиків. В окремій ємності змішайте: курячий бульйон, кетчуп, соєвий соус і кукурудзяний крохмаль. Добре розмішайте вінчиком або вилкою, щоб не залишилося грудочок крохмалю. Поки відставте.
Поставте на плиту каструлю з достатньою кількістю води для приготування рисової локшини. Коли вода закипить, додайте в неї сіль і висипте туди локшину. Варіть згідно з інструкцією на упаковці. Або поки вона не стане м'якою. Коли локшина буде готова, відкиньте її на друшляк, щоб злити воду і додайте в неї рослинного масла. Перемішайте, щоб локшина не злиплася.
Тепер вам необхідно підготувати овочі. Червоний і зелений болгарські перці помийте під проточною водою. Розріжте перець на дві частини видаліть плодоніжки, насіння і перетинки. Тепер половинки перцю розріжте ще раз навпіл і наріжте тонкою соломкою.
Брокколі також помийте, просушіть на рушник і розберіть на невеликі суцвіття. З печериць зніміть шкірку, промийте і наріжте пластинками.
Імбир очистіть від шкірки і подрібніть ножем або натріть на дрібну тертку. Далі займіться курячими грудками. Зніміть шкіру і зріжте зайвий жир. Промийте їх і обсушіть. Наріжте філе на тонкі слайси або смужки. Трохи присоліть і приправте чорним меленим перцем.
Поставте на плиту велику сковороду і розігрійте в ній 2 столові ложки рослинної олії. У розігріту сковороду викладіть курячі слайси і готуйте приблизно 3 хвилини або до готовності, періодично помішуючи. Потім перекладіть зі сковороди в окрему миску. Поки відставте.
Нарізані солодкі перці, брокколі і гриби висипте на сковороду, де смажилося куряче м'ясо, і пасеруйте приблизно 1 хвилину, потім додайте подрібнений імбир і готуйте ще 2 хвилини, періодично помішуючи. Овочі не повинні перетворитися в пюре, вони повинні бути альденте.
Овочі приготувалися, тепер додайте до них курку і рисову локшину. Залийте все бульонной сумішшю і готуйте ще протягом 3-5 хвилин, або поки куряче м'ясо повністю не прогріється.
Подавайте рисову локшину з куркою гарячою. Перед подачею можна трохи полити кунжутним маслом і посипати кунжутним насінням. Смачного.
Випадкові рецепти