Укр
Рус
Локшина Другі страви Китайська кухня

Рисова локшина з овочами

( 4.9375 4 516 16 оцінок)

6222 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Рисова локшина з овочами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Китайська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Ця страва відмінно підійде для вегетаріанців або ж тих, хто поститься, які при цьому люблять смачно поїсти. Ми говоримо про прекрасного представника азіатської кухні - рисової локшини з овочами. Рецепт приготування вас приємно здивує своєю швидкістю. Рисова локшина сама по собі не має яскравий смак, але в поєднанні з іншими продуктами, а в нашому випадку з овочами, виходить відмінний насичений смак. Важливо відзначити, що страви, приготовані з рисової локшини, можна подавати і гарячими, і холодними. Ця пісна страва обов'язково порадує вас своїм простим і в той же час незвичайним смаком. Придбати рисову локшину нескладно, адже вона є в наявності в супермаркетах.  

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Рисова локшина з овочами" (на 100 грам)

  • Білки2.9 гр.
  • Жири6 гр.
  • Вуглеводи21.8 гр.
  • Калорії156 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Важливо в приготуванні рисової локшини її не переварити. Як правило, цю локшину навіть не варять, а лише замочують в кип'яченій воді. Ми пропонуємо вам все ж залишити її на слабкому вогні на 2 хвилини. Для цього беремо каструлю, наливаємо води, підсолюємо її і ставимо на вогонь. У киплячу воду викладаємо локшину і проварюємо її буквально кілька хвилинок, помішуючи.

Крок - 1
02

Потім знімаємо з вогню і залишаємо ще на 5 хвилин, щоб вона як слід приготувалася. Після цього зливаємо воду через друшляк.

Крок - 2
03

Тепер займемося овочами. Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо тоненькою соломкою.

Крок - 3
04

Потім ставимо на вогонь сотейник, вливаємо оливкову олію (якщо у вас немає оливкової, підійде звичайна рослинна) і кидаємо цибулю.

Крок - 4
05

Поки цибуля починає обсмажуватися, ми миємо й очищаємо від насіння всередині болгарський перець, а також нарізаємо його на довгі тонкі шматочки. Після цього перець також відправляємо до цибулі і продовжуємо обсмажувати.

Крок - 5
06

Далі чистимо часник, подрібнюємо його ножем або за допомогою часникодавки і також кидаємо в сотейник. Потім додаємо нарізану зелену цибулю.

Крок - 6
07

Стручковий горох миємо, чистимо і нарізаємо на середнього розміру шматки, після чого кидаємо в сотейник до інших овочів. На цьому етапі додаємо мелений імбир і карі, трохи підсолюємо. Все ретельно перемішуємо і продовжуємо томити на невеликому вогні.

Крок - 7
08

Останньою додаємо консервовану кукурудзу (бажано вибрати цукрову, жовтозерну великих сортів).

Крок - 8
09

Ми залишаємо усі овочі дотушковуватись ще хвилин п'ять. Тим часом наливаємо в піалу соєвий соус, додаємо воду і цукор, добре перемішуємо, щоб цукор розчинився.

Крок - 9
10

У сотейник до овочів викладаємо вже готову рисову локшину, усе перемішуємо. А тепер заливаємо все соусом і продовжуємо готувати, ретельно перемішуючи, поки локшина не вбере в себе рідину.

Крок - 10
11

Викладаємо смакоту на тарілку, зверху поливаємо томатним соусом, можна також посипати нарубленою зеленою цибулею або іншою зеленню. Рисова локшина з овочами готова до вживання. Мінімум зусиль, зате смак і апетитний вигляд на максимумі.  

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Листкове тісто - покроковий рецепт, фото 1 Листкове тісто 100 1 3 з 5 - детальніше -
Баурсаки - покроковий рецепт, фото 1 Баурсаки 140 6 4 з 5 - детальніше -
Биточки з фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Биточки з фаршу 50 4 3 з 5 - детальніше -
Цибулеві кільця в клярі - покроковий рецепт, фото 1 Цибулеві кільця в клярі 35 2 2 з 5 - детальніше -