Будь-яка господиня, готуючи що-небудь на кухні, намагається зробити це так, щоб було цікаво, з особливою подачею і смаком. І неважливо, святкова це вечеря або просто самий неабиякий перекус, часто ми ставимося до цього досить скрупульозно. Адже нам не все одно, чи сподобається наша їжа рідним або гостям, тому до процесу готування завжди потрібно ставитися, як до найвідповідальнішого заняття. Звичайно, щоб приготувати будь-яку страву, потрібен певний набір продуктів, зокрема, це може бути просто крупа. Вона може бути різноманітною, але, щоб приготувати бюджетну страву, слід всього на всього придбати рис. Трохи часу, зусиль і у вас вийде відмінна страва - рисова каша.
Рисову кашу можна готувати як солодку, на десерт, так і як гарнір до м'ясних страв. А ще рисова каша готується з піджаркою, м'ясом, грибами або овочами. У плані того, яким способом готувати, теж є варіанти: тобто, можна використовувати молоко, а можна воду або ж змішувати той і інший інгредієнт. Мало того, що рисова каша досить поживна і смачна страва, рис ще й корисний, особливо тим, хто дотримується правильного харчування. Зараз ми приготуємо смачну рисову кашу, але для цього я вам розповім пару секретів. Перш ніж приступити безпосередньо до приготування страви, потрібно попередньо підготувати рисову крупу. Хоча зараз, з урахуванням того, що крупи продаються фасованими, можна не витрачати час на перебирання рису, а ось промивати все ж доведеться. Щоб процес був ефективний, промиваємо рис холодною водою, міняючи її не менше 5 разів, до речі, вода повинна бути прозорою. Деякі господині навіть замочують крупу попередньо, але це зовсім не обов'язково.
Відразу обмовлюся, наш рис буде не просто відварений, а повноцінна страва з досить смачними добавками. Перш за все, нам потрібні мигдальні горіхи, які ми попередньо замочуємо в гарячій воді протягом 5 хвилин.
Тепер дрібно нарізаємо цибулю і часник, кидаємо в каструлю з оливковою олією. Пассируємо овочі на середньому вогні протягом декількох хвилин до м'якості.
Після цього додаємо в каструлю рис і обсмажуємо до золотистого кольору, але стежимо, щоб не підгоріло.
Далі доливаємо в каструлю води, солимо, накриваємо кришкою і готуємо на середньому вогні протягом 15 хвилин, поки рис не вбере воду. Кришку відкривати не потрібно, щоб каша вийшла розсипчастою.
Тим часом видаляємо з мигдалю лушпиння і ріжемо кожен горішок на 6 частинок, після чого викладаємо на деко, який відправляємо в духовку.
Підсушуємо мигдаль в духовці, розігрітій до 175 градусів, буквально хвилин 5, щоб трохи підсмажився. Після цього кидаємо в каструлю з рисом підсмажені мигдалини, додаємо родзинки і перемішуємо. Готова рисова каша дуже смачна самостійна страва, а також зійде за гарнір.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти