Укр
Рус
Каші Другі страви Китайська кухня

Рисова каша з курагою

( 4.7917 4 524 24 оцінки)

3199 - переглядів
35 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Рисова каша з курагою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Китайська кухня

Дієта: Безсольова дієта

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Рисова каша - одна з найпопулярніших страв у світі з тисячами рецептів і комбінацій продуктів. У цьому рецепті покажемо східний спосіб приготування рису з курагою і овочами шляхом запікання його в духовці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Рисова каша з курагою" (на 100 грам)

  • Білки6.8 гр.
  • Жири9.5 гр.
  • Вуглеводи17.9 гр.
  • Калорії189 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу засипте рис басматі в невелику миску, залийте холодну воду, щоб покрити його, потім добре присоліть і залиште приблизно на 1 годину. Після закінчення цього часу злийте рис і промийте.

Крок - 1
02

Тим часом розріжте курагу на великі шматочки і замочіть їх у гарячій воді разом з родзинками приблизно на 30 хвилин.

Крок - 2
03

У великій сковороді розігрійте досить багато рослинного або оливкового масла і засипте в нього попередньо очищену від лушпиння і нарізану тонкими півкільцями цибулю. Додайте очищений і нарізаний тонкою соломкою болгарський перець. Добре все посоліть і обсмажуйте, помішуючи, 7-8 хвилин, поки овочі не стануть м'якими. В кінці додайте дрібно нарізаний часник.

Крок - 3
04

Вийміть обсмажені овочі на тарілку і в тій же сковорідці розігрійте ще оливкову олію. У ньому посмажте тонко нарізану яловичу вирізку протягом 2-3 хвилин порціями, щоб запікати рівномірно.

Крок - 4
05

Вийміть обсмажене м'ясо на тарілку і на тій же сковороді підсмажте заздалегідь очищену від шкірки і крупно натерту моркву протягом 2-3 хвилин, до м'якості. Перекладіть в миску.

Крок - 5
06

У тій же сковороді обсмажте крупно подрібнений мигдаль, нарізаний кільцями червоний і зелений гострий перець, курагу з родзинками і спеції. Додайте трохи цедри апельсина, свіжовичавлений апельсиновий сік, перемішайте і добре протоміть вміст.

Крок - 6
07

Закип'ятіть воду в невеликій каструлі і покладіть в неї осушений і промитий рис басматі. Варіть рис приблизно 4 хвилини після кип'ятіння, а потім процідіть.

Крок - 7
08

У форму для випічки (чавунну бажано) налийте трохи оливкового масла і покладіть частину раніше обсмаженої моркви.

Крок - 8
09

Розкладіть на дно форми і викладіть шар цибулі і перцю. Потім викладіть половину відвареного рису, частину м'яса і сухофруктів. Повторіть шари по черзі.

Крок - 9
10

Накрийте форму з вмістом кришкою і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин. Вийміть готову рисову кашу з курагою з духовки, залиште на 5-10 хвилин і подавайте до столу.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Різотто з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Різотто з овочами 40 4 4 з 5 - детальніше -
Домашній холодник в блендері - покроковий рецепт, фото 1 Домашній холодник в блендері 35 2 2 з 5 - детальніше -
Біфштекс з фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс з фаршу 70 4 3 з 5 - детальніше -
Пельмені з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Пельмені з картоплею 75 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Торт з печива без випічки - покроковий рецепт, фото 1 Торт з печива без випічки 120 6 3 з 5 - детальніше -
Карпаччо з тигрових креветок - покроковий рецепт, фото 1 Карпаччо з тигрових креветок 35 2 3 з 5 - детальніше -
Пишна запіканка з сиру - покроковий рецепт, фото 1 Пишна запіканка з сиру 75 4 3 з 5 - детальніше -
Хумус з червоного перцю - покроковий рецепт, фото 1 Хумус з червоного перцю 35 1 2 з 5 - детальніше -