Відкрийте рецепт різотто з печерицями, легкий рецепт, щоб спробувати свої улюблені гриби з хорошим кремовим рисом.
В першу чергу підготуйте гриби. Промийте їх акуратно під холодним проточним струменем води, витріть з допомогою паперового рушника від зайвої вологи і наріжте великими шматками.
Часник очистіть від лушпиння, і кожен зубчик, промивши холодною водою, подрібніть дрібно або пропустіть через чеснокодавку. Зелень петрушки промийте гарненько і наріжте на обробній дошці.
Розтопіть столову ложку вершкового масла в глибокій сковороді і помістіть в неї нарізані печериці, приправивши подрібненим часником і посипавши зеленню петрушки. Обсмажуйте гриби близько 7 хвилин, постійно помішуючи, щоб не пригоріло.
Потім залийте печериці 3-ма столовими ложками білого вина і томіть, не припиняючи перемішувати.
Додайте до печериць в сковорідку жирні вершки, щедро посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і, перемішавши, відставте з плити на час.
Закип'ятіть у великій каструлі воду, в яку додайте кубики бульйону і розмішайте до їх розчинення.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями. Білий рис залийте холодною водою і залиште на 15 хвилин.
У глибокому сотейнику нагрійте оливкову олію. Киньте в неї нарізану цибулю і, обсмажуйте, постійно помішуючи, протягом 3 хвилин.
Додайте до присмаженої цибулі промитий рис і дайте йому варитися, помішуючи протягом 2 хвилин, поки він не стане трохи прозорим. Потім залийте в сотейник білого вина і після того, як воно буде поглинене рисом, додайте ще ківш бульйону і добре перемішайте. Як тільки бульйон добре вбереться, долийте новий ківш і так далі, поки бульйон не буде вичерпано (близько 20 хвилин).
Викладіть в сотейник вершково-грибну заправку і натертий на дрібній тертці пармезан, зачекайте 2 хвилини і швидко перемішайте.
Подайте готове різотто, прикрасивши дрібно нарізаною зеленню.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти