Укр
Рус
Різотто Другі страви Італійська кухня

Різотто з пармезаном

( 4.9375 4 516 16 оцінок)

3122 - переглядів
40 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Різотто з пармезаном - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Азіатська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Про те, що італійці вміють готувати унікальні страви відомо, мабуть, усім. Серед усього достатку страв цієї вишуканої кухні не останнє місце займає чудову страву з рису - різотто. Ця страва з ніжною кремовою структурою, зовсім не схожа ні на плов, ні тим більше, рисову кашу, може стати і вашою улюбленою їжею з рису. Якщо бути чесним до кінця, то правильно приготувати таку страву не зовсім легко і просто, але якщо чітко дотримуватися всіх почерговим етапах і врахувати всі поради і рекомендації, то у вас вийде справжній кулінарний шедевр - різотто з пармезаном. Якщо ви не боїтеся кухні і експериментів, то звичайно візьметеся за цей процес і докладете всіх зусиль, щоб в кінцевому підсумку отримати страву нітрохи не гірше, ніж в італійських ресторанах.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Різотто з пармезаном" (на 100 грам)

  • Білки5.1 гр.
  • Жири7 гр.
  • Вуглеводи17.7 гр.
  • Калорії159 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Поспішаю нагадати, що для приготування різотто з пармезаном потрібен особливий рис, який продається в наших магазинах - арборіо. При термічній обробці зернятка цього рису знаходять кремоподібний вигляд, вбирають в себе аромат і смак інших інгредієнтів. Цей вид містить більшу кількість крохмалю, тому в готовому вигляді має бархатисту текстуру і ніжність. І ще один важливий момент - рис ні в якому разі не промивається, та в загальному то, його і не відварюють, а обсмажують в сковорідці або каструлі з товстим дном. Як жир будемо використовувати вершкове масло, так як це найкращий варіант, головне при нагріванні не довести його до коричневого кольору. Отже, чистимо цибулину і нарізаємо дрібними кубиками. Кидаємо в глибоку чавунну сковорідку з розігрітою олією і, помішуючи дерев'яною лопаткою, підсмажуємо до м'якості.

Крок - 1
02

Потім додаємо в сковороду очищені і нарізані тонкими пластинками гриби, перемішуємо, при необхідності додаємо трохи олії, щоб вміст сковорідки не підгорів.

Крок - 2
03

Помідори черрі миємо, ріжемо скибочками і теж відправляємо в сковороду. Всі разом трохи обсмажуємо, а далі засипаємо до цих продуктів рис. Змішуємо всі інгредієнти, трохи підсмажуємо і доливаємо трохи води.

Крок - 3
04

Коли вода закипить, кидаємо в сковороду кубик курячого бульйону, доливаємо ще воду, перемішуємо і трохи кип'ятимо.

Крок - 4
05

Потім додаємо до нашого варива заморожені овочі, знову мішаємо, посипаємо паприкою і ще раз перемішуємо.

Крок - 5
06

Після цього готуємо приблизно 10 хвилин, видавлюємо в сковорідку через чеснокодавку часник і кидаємо листочок плавленого сиру. Змішуємо поки повністю розплавиться сир і знімаємо сковорідку з плити. Готову страву викладаємо на тарілку і посипаємо потертим пармезаном. Подаючи до столу прикрашаємо свіжою зеленню.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Яловичина в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Яловичина в соусі 55 2 3 з 5 - детальніше -
Салат з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Салат з креветками 40 3 3 з 5 - детальніше -
Теплий пісний салат з квасолею - покроковий рецепт, фото 1 Теплий пісний салат з квасолею 75 4 2 з 5 - детальніше -
Тісто в хлібопічці - покроковий рецепт, фото 1 Тісто в хлібопічці 40 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Бешбармак по-казахському - покроковий рецепт, фото 1 Бешбармак по-казахському 60 5 4 з 5 - детальніше -
Курячі фрикадельки - покроковий рецепт, фото 1 Курячі фрикадельки 50 4 3 з 5 - детальніше -
Українські вареники з вишнями - покроковий рецепт, фото 1 Українські вареники з вишнями 65 3 3 з 5 - детальніше -
Запечена картопля - покроковий рецепт, фото 1 Запечена картопля 40 3 2 з 5 - детальніше -