Укр
Рус
thermomix thermomix
Каші Другі страви Українська кухня

Рис з фаршем

90 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Рис з фаршем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Хочете створити справжній шедевр з обмеженого набору продуктів, спробуйте приготувати рис з м'ясним фаршем. Обов'язково додайте зелень.

Інгредієнти

  • Кунжут 2 щіп.
  • Кунжутна олія 1 ч.л
  • Цукор тростинний 2 ч.л
  • Перець червоний чілі 2 ч.л
  • Соєвий соус 1/4 скл.
  • Вода 1/2 скл.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Зелена цибуля 1/2 пуч.
  • Фарш м’ясний 300 г.
  • Імбир 2 ч.л
  • Часник 4 зуб.
  • Оливкова олія 2 ст.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Помістіть неглибоку сковорідку на плиту, влийте в неї оливкове або рослинне масло і максимально прогрійте. Далі звільніть від лушпиння часник і на обробній дошці, за допомогою гострого ножа, як можна дрібніше його наріжте. Можете так само пропустити зубчики через чеснокодавку. Закиньте подрібнений часник в сковорідку.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі ретельно почистіть імбир, а потім натріть на самій дрібній тертці і теж відправте в сковорідку до часнику. Обсмажуйте вміст, постійно мішаючи, до появи насиченого аромату, близько 2-3 хвилин.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім відправте в сковорідку заздалегідь підготовлений м'ясний фарш (можете використовувати будь-який вид м'яса), який зможете придбати в магазині або підготувати самостійно за допомогою м'ясорубки або кухонного комбайна. Обсмажуйте, періодично помішуючи, до зникнення червоного відтінку в м'ясі.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі помийте під проточною водою свіжу цибулю і на обробній дошці дрібно її нашаткуйте. Надішліть нарізану цибулю в сковорідку до м'яса (бажано використовувати білу частину зелені), добре посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і продовжуйте все обсмажувати, до повної готовності м'яса.

    Крок - 4
  5. 05

    А тепер займіться приготуванням спеціального соусу. Для цього в невелику миску залийте соєвий соус, засипте подрібнений сухий червоний перець чилі і натертий на дрібній тертці імбир.

    Крок - 5
  6. 06

    Потім засипте в миску тростинний цукор, залийте кунжутне масло і ретельно перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.

    Крок - 6
  7. 07

    Далі залийте утворений соус в сковорідку до м'яса, долийте воду, ретельно перемішайте, накрийте ємність кришкою і залиште вміст томитися приблизно на 20 хвилин. Після закінчення цього часу посипте вміст сковороди нашаткованою зеленою цибулею і насінням кунжуту і зніміть сковорідку з вогню.

    Крок - 7
  8. 08

    Тепер викладіть в красиву тарілку попередньо відварений довгозернистий рис, поверх нього укладіть раніше підготовлену м'ясну начинку і подавайте до обіднього столу.

    Крок - 8

Оцінити рецепт