Хочете створити справжній шедевр з обмеженого набору продуктів, спробуйте приготувати рис з м'ясним фаршем. Обов'язково додайте зелень.
Помістіть неглибоку сковорідку на плиту, влийте в неї оливкове або рослинне масло і максимально прогрійте. Далі звільніть від лушпиння часник і на обробній дошці, за допомогою гострого ножа, як можна дрібніше його наріжте. Можете так само пропустити зубчики через чеснокодавку. Закиньте подрібнений часник в сковорідку.
Далі ретельно почистіть імбир, а потім натріть на самій дрібній тертці і теж відправте в сковорідку до часнику. Обсмажуйте вміст, постійно мішаючи, до появи насиченого аромату, близько 2-3 хвилин.
Потім відправте в сковорідку заздалегідь підготовлений м'ясний фарш (можете використовувати будь-який вид м'яса), який зможете придбати в магазині або підготувати самостійно за допомогою м'ясорубки або кухонного комбайна. Обсмажуйте, періодично помішуючи, до зникнення червоного відтінку в м'ясі.
Далі помийте під проточною водою свіжу цибулю і на обробній дошці дрібно її нашаткуйте. Надішліть нарізану цибулю в сковорідку до м'яса (бажано використовувати білу частину зелені), добре посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і продовжуйте все обсмажувати, до повної готовності м'яса.
А тепер займіться приготуванням спеціального соусу. Для цього в невелику миску залийте соєвий соус, засипте подрібнений сухий червоний перець чилі і натертий на дрібній тертці імбир.
Потім засипте в миску тростинний цукор, залийте кунжутне масло і ретельно перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Далі залийте утворений соус в сковорідку до м'яса, долийте воду, ретельно перемішайте, накрийте ємність кришкою і залиште вміст томитися приблизно на 20 хвилин. Після закінчення цього часу посипте вміст сковороди нашаткованою зеленою цибулею і насінням кунжуту і зніміть сковорідку з вогню.
Тепер викладіть в красиву тарілку попередньо відварений довгозернистий рис, поверх нього укладіть раніше підготовлену м'ясну начинку і подавайте до обіднього столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти