Цей легкий Іспанський рецепт рису в томатному соусі легкий у використанні і смачний. У цьому простому рецепті іспанської страви ми навчимо вас правильно приготувати продукт, щоб отримати ідеально приготовлений рис. Рис в томатному соусі ніколи не був простіше.
У велику каструлю з важким дном або, краще, сотейник, на сильному вогні, додайте оливкову чи рослинну олію і максимально прогрійте.
Засипте в каструлю попередньо очищену від лушпиння та дрібно нарізану червону цибулю. Готуйте, поки цибуля не стане прозорою. Додайте так само в каструлю заздалегідь вичищений від нутрощів солодкий червоний перець, нарізаний невеликими скибочками.
Тепер додайте в каструлю попередньо очищений від лушпиння та дрібно нашаткований або видавлений через чеснокодавку часник. Томіть кілька хвилин, постійно помішуючи вміст каструлі.
Додайте в ємність до обсмажених продуктів овочевий бульйон разом з лавровим листям і добре все перемішайте.
Далі додайте в каструлю томатний сік (можна використовувати солодкий томатний соус), залийте трохи оливкового масла і залиште вміст дійти до кипіння.
Як тільки бульйон закипить, додайте в каструлю попередньо нарізані дрібними шматочками зелені оливки (вибирайте продукт спочатку без кісточок) і знову добре все змішайте.
Далі засипте в каструлю часниковий порошок, трохи сушеного кмину, додайте орегано, приправи на свій смак, посоліть і ще раз все ретельно перемішайте.
Тепер в добре киплячу масу швидко додайте довгозернистий рис, розмішайте, зменшіть вогонь до середнього і накрийте кришкою, злегка відкривши її, щоб запобігти високого закипання. Далі додайте дрібно нарізані маслини без кісточок, сильно не перемішуйте. Закрийте кришку і залиште страву готуватися, до випаровування всієї рідини.
Як тільки вода випарується майже повністю, з невеликою кількістю води, булькаючої по краях, переверніть рис акуратно кухонною лопаткою і зменшіть вогонь до мінімуму. Накрийте повністю кришкою і залиште на 15 хвилин.
Переверніть рис ще раз і готуйте ще 15 хвилин. Переверніть в останній раз, і подавайте готовий рис в томатному соусі, розклавши в тарілки і прикрасивши ломтиками авокадо і зеленню.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти