Укр
Рус
Каші Другі страви Українська кухня

Рис в томатному соусі

( 4.9286 4 542 42 оцінки)

3509 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Рис в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Цей легкий Іспанський рецепт рису в томатному соусі легкий у використанні і смачний. У цьому простому рецепті іспанської страви ми навчимо вас правильно приготувати продукт, щоб отримати ідеально приготовлений рис. Рис в томатному соусі ніколи не був простіше.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Рис в томатному соусі" (на 100 грам)

  • Білки2.3 гр.
  • Жири3.9 гр.
  • Вуглеводи25.1 гр.
  • Калорії150 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

У велику каструлю з важким дном або, краще, сотейник, на сильному вогні, додайте оливкову чи рослинну олію і максимально прогрійте.

Крок - 1
02

Засипте в каструлю попередньо очищену від лушпиння та дрібно нарізану червону цибулю. Готуйте, поки цибуля не стане прозорою. Додайте так само в каструлю заздалегідь вичищений від нутрощів солодкий червоний перець, нарізаний невеликими скибочками.

Крок - 2
03

Тепер додайте в каструлю попередньо очищений від лушпиння та дрібно нашаткований або видавлений через чеснокодавку часник. Томіть кілька хвилин, постійно помішуючи вміст каструлі.

Крок - 3
04

Додайте в ємність до обсмажених продуктів овочевий бульйон разом з лавровим листям і добре все перемішайте.

Крок - 4
05

Далі додайте в каструлю томатний сік (можна використовувати солодкий томатний соус), залийте трохи оливкового масла і залиште вміст дійти до кипіння.

Крок - 5
06

Як тільки бульйон закипить, додайте в каструлю попередньо нарізані дрібними шматочками зелені оливки (вибирайте продукт спочатку без кісточок) і знову добре все змішайте.

Крок - 6
07

Далі засипте в каструлю часниковий порошок, трохи сушеного кмину, додайте орегано, приправи на свій смак, посоліть і ще раз все ретельно перемішайте.

Крок - 7
08

Тепер в добре киплячу масу швидко додайте довгозернистий рис, розмішайте, зменшіть вогонь до середнього і накрийте кришкою, злегка відкривши її, щоб запобігти високого закипання. Далі додайте дрібно нарізані маслини без кісточок, сильно не перемішуйте. Закрийте кришку і залиште страву готуватися, до випаровування всієї рідини.

Крок - 8
09

Як тільки вода випарується майже повністю, з невеликою кількістю води, булькаючої по краях, переверніть рис акуратно кухонною лопаткою і зменшіть вогонь до мінімуму. Накрийте повністю кришкою і залиште на 15 хвилин.

Крок - 9
10

Переверніть рис ще раз і готуйте ще 15 хвилин. Переверніть в останній раз, і подавайте готовий рис в томатному соусі, розклавши в тарілки і прикрасивши ломтиками авокадо і зеленню.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Молочний суп з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з вермішеллю 15 4 1 з 5 - детальніше -
Пісочне тісто - покроковий рецепт, фото 1 Пісочне тісто 15 1 1 з 5 - детальніше -
Суп-пюре з гарбуза з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре з гарбуза з вершками 50 6 2 з 5 - детальніше -
Різотто з морепродуктами - покроковий рецепт, фото 1 Різотто з морепродуктами 45 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Паштет з індички - покроковий рецепт, фото 1 Паштет з індички 40 2 3 з 5 - детальніше -
Ескалоп в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп в духовці 45 2 3 з 5 - детальніше -
Кабачки «Тещин язик» - покроковий рецепт, фото 1 Кабачки «Тещин язик» 50 2 3 з 5 - детальніше -