Укр
Рус
Каші Другі страви Китайська кухня

Рис в томатному соусі на скору руку

( 4.8889 4 527 27 оцінок)
2476 - переглядів
35 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Рис в томатному соусі на скору руку - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Китайська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Рис - це продукт номер один у багатьох країнах світу. Це безумовно смачний і корисний продукт, з якого готується досить чимала кількість різних страв. Кожен готує цей продукт по-своєму, проте класичних рецептів теж чимало. Ми пропонуємо вам чудовий рецепт, за яким ви без особливих зусиль приготуєте рис в томатному соусі на швидку руку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Рис в томатному соусі на скору руку" (на 100 грам)

  • Білки3 гр.
  • Жири8.2 гр.
  • Вуглеводи25.1 гр.
  • Калорії191 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Це відмінний варіант для випадку, коли потрібно по-швидкому приготувати смачний гарнір. Томатний соус - гарне рішення прикрасити смак страви, і звичайно ж додавання спецій зроблять свою справу. Рис в томатному соусі на швидку руку готується дійсно швидко і легко. Пропонуємо вам мексиканський варіант цієї страви. Почнемо з того, що ставимо сотейник на вогонь і вливаємо в нього оливкову олію. Потім висипаємо рис. Підійде абсолютно будь-який вид рису, який є у вас в наявності. Промивати рис перед приготуванням не обов'язково.

Крок - 1
02

Отже, постійно помішуючи лопаткою, щоб не підгорав, підсмажуємо рис на олії до золотистого кольору, поки він не вбере в себе все масло.

Крок - 2
03

Потім вливаємо курячий бульйон. Рис, приготовлений на курячому бульйоні, матиме більш насичений смак. Але якщо у вас немає можливості або часу приготувати заздалегідь бульйон - обійдемося просто водою.

Крок - 3
04

Після того, як вміст в сотейнику закипить, відправляємо в сотейник томатний соус, також рекомендуємо додати соус чилі і спеції. Ідеальна приправа для рису - це звичайно ж карі. Саме вона робить смак рису яскравим і насиченим, надає йому гарний золотистий колір. Ви можете використовувати і інші спеції, які вважаєте за потрібне.

Крок - 4
05

Також солимо нашу страву, перемішуємо і продовжуємо готувати на невеликому вогні протягом 20-25 хвилин під закритою кришкою.

Крок - 5
06

Рис виходить розсипчастим, м'яким і ніжним. Гарнір дуже апетитно виглядає і видає неймовірний аромат. Така страва чудово виглядає з м'ясом або овочами, але приготований за цим рецептом рис в томатному соусі на швидку руку виходить настільки смачним, що прекрасний сам по собі. Цей варіант приготування - завжди виграшний вибір, якщо вам необхідно якомога швидше приготувати смачний обід або вечерю. Мінімальна кількість інгредієнтів, з яких виходить по-справжньому смачна страва, а якщо ще й врахувати швидкість і простоту процесу приготування - то його можна вважати справжньою знахідкою для господинь.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Смажені стегенця - покроковий рецепт, фото 1 Смажені стегенця 35 5 3 з 5 - детальніше -
Самса з листкового тіста - покроковий рецепт, фото 1 Самса з листкового тіста 40 6 3 з 5 - детальніше -
Класичний омлет - покроковий рецепт, фото 1 Класичний омлет 25 2 2 з 5 - детальніше -
Вірменський шашлик - покроковий рецепт, фото 1 Вірменський шашлик 40 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс з кров’ю - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс з кров’ю 50 4 3 з 5 - детальніше -
Качина грудка по-мюнхенськи - покроковий рецепт, фото 1 Качина грудка по-мюнхенськи 70 3 3 з 5 - детальніше -