Укр
Рус
Тісто Випічка Італійська кухня

Рідке тісто

( 4.9565 4 523 23 оцінки)

5307 - переглядів
20 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Рідке тісто - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

У величезному світі кулінарних рецептів своє почесне місце займають і способи приготування тіста. Великий вибір різних варіантів тіста, які підходять для приготування багатьох страв, випічки і т.д. є на нашому сайті. Сьогодні поговоримо про приготування рідкого тіста, яке відмінно підходить для млинців, пирогів, піци, рулетів і багатьох інших ласощів. Рідке тісто - це основа для швидких пирогів, воно легко і швидко готується. Крім цього, воно дуже зручне в приготуванні, адже не потрібно піклуватися і прибирати борошно зі столу, а тісто вимішувати і розгортати. Пристосувати рідке тісто можна до приготування багатьох страв, але спочатку потрібно навчиться правильно його готувати. Один з варіантів представлений в цьому рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Рідке тісто" (на 100 грам)

  • Білки7 гр.
  • Жири3.9 гр.
  • Вуглеводи26.4 гр.
  • Калорії177 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

У рецепті приготування рідкого тіста звичайно ж є свої секрети, про які ми з радістю вам розповімо, щоб у вас вийшов дійсно якісний результат. Отже, головне правило рідкого тіста - обов'язково просівати борошно. Але перш ніж ми використовуємо цей інгредієнт, давайте розберемося з іншими завданнями. Отже, перш за все відділимо яєчні білки і жовтки і помістимо їх в різні ємності. Яйця бажано взяти охолоджені, щоб краще збивалися білки. Тепер збиваємо міксером білки до гострих піків і відставляємо поки в сторону. При бажанні можна додати трошки лимонної кислоти і лимонного соку і тоді збивати.

Крок - 1
02

Наступний етап: в ємність з яєчними жовтками наливаємо молоко, воно повинно бути кімнатної температури, тому краще заздалегідь дістати його з холодильника. Сюди ж додаємо сіль і також збиваємо міксером. Вінчики після білків мити не потрібно, оскільки все одно все піде в одне тісто.

Крок - 2
03

Після того, як яєчні жовтки будуть з'єднані з молоком, просіюємо борошно, додаємо його в наше тісто і далі збиваємо вміст міксером на середній швидкості. Продовжуємо збивати до тих пір, поки маса не стане однорідною.

Крок - 3
04

Стежимо за тим, щоб не залишалося грудочок. Після того, як досягнемо бажаного результату, додаємо збиті білки. Тепер вже не використовуємо міксер, а перемішуємо все за допомогою лопатки. Перемішувати потрібно ретельно, щоб маса стала максимально однорідною.

Крок - 4
05

В результаті у нас виходить неймовірно ніжне і повітряне рідке тісто, яке можна використовувати для приготування чого завгодно: млинців, пирогів, панкейків та навіть бісквітів. Такий варіант відмінно підходить в якості кляру для обсмажування овочів у фритюрі. Як бачите, приготувати рідке тісто - завдання під силу кожному, потрібно просто трошки зусиль і звичайно ж знати секрети успіху. Тепер ви знаєте, як замісити відмінне рідке тісто, щоб потішити своїх близьких смаколиками, приготованими з нього.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти