У величезному світі кулінарних рецептів своє почесне місце займають і способи приготування тіста. Великий вибір різних варіантів тіста, які підходять для приготування багатьох страв, випічки і т.д. є на нашому сайті. Сьогодні поговоримо про приготування рідкого тіста, яке відмінно підходить для млинців, пирогів, піци, рулетів і багатьох інших ласощів. Рідке тісто - це основа для швидких пирогів, воно легко і швидко готується. Крім цього, воно дуже зручне в приготуванні, адже не потрібно піклуватися і прибирати борошно зі столу, а тісто вимішувати і розгортати. Пристосувати рідке тісто можна до приготування багатьох страв, але спочатку потрібно навчиться правильно його готувати. Один з варіантів представлений в цьому рецепті.
У рецепті приготування рідкого тіста звичайно ж є свої секрети, про які ми з радістю вам розповімо, щоб у вас вийшов дійсно якісний результат. Отже, головне правило рідкого тіста - обов'язково просівати борошно. Але перш ніж ми використовуємо цей інгредієнт, давайте розберемося з іншими завданнями. Отже, перш за все відділимо яєчні білки і жовтки і помістимо їх в різні ємності. Яйця бажано взяти охолоджені, щоб краще збивалися білки. Тепер збиваємо міксером білки до гострих піків і відставляємо поки в сторону. При бажанні можна додати трошки лимонної кислоти і лимонного соку і тоді збивати.
Наступний етап: в ємність з яєчними жовтками наливаємо молоко, воно повинно бути кімнатної температури, тому краще заздалегідь дістати його з холодильника. Сюди ж додаємо сіль і також збиваємо міксером. Вінчики після білків мити не потрібно, оскільки все одно все піде в одне тісто.
Після того, як яєчні жовтки будуть з'єднані з молоком, просіюємо борошно, додаємо його в наше тісто і далі збиваємо вміст міксером на середній швидкості. Продовжуємо збивати до тих пір, поки маса не стане однорідною.
Стежимо за тим, щоб не залишалося грудочок. Після того, як досягнемо бажаного результату, додаємо збиті білки. Тепер вже не використовуємо міксер, а перемішуємо все за допомогою лопатки. Перемішувати потрібно ретельно, щоб маса стала максимально однорідною.
В результаті у нас виходить неймовірно ніжне і повітряне рідке тісто, яке можна використовувати для приготування чого завгодно: млинців, пирогів, панкейків та навіть бісквітів. Такий варіант відмінно підходить в якості кляру для обсмажування овочів у фритюрі. Як бачите, приготувати рідке тісто - завдання під силу кожному, потрібно просто трошки зусиль і звичайно ж знати секрети успіху. Тепер ви знаєте, як замісити відмінне рідке тісто, щоб потішити своїх близьких смаколиками, приготованими з нього.
Випадкові рецепти