Вершкова, солодка, з запахом ванілі ... Ця рідка манна каша на молоці просто ідеальна на сніданок або як десерт.
Для того, щоб приготувати манну кашу, вам звичайно ж знадобиться манна крупа. Її роблять із зерен пшениці. Від пшеничної крупи манна відрізняється більш високим очищенням і ступенем помелу. У манки не така велика кількість мікроелементів і вітамінів, як в інших крупах. Але вона містить дуже важливі вітаміни групи В, калій, залізо, так що користь все ж є. Відміряйте необхідну кількість манної крупи і насипте її в чисту глибоку миску.
Візьміть приблизно половину від зазначеної в рецепті кількості молока. Вилийте його в миску з манною крупою. Додайте ванільний екстракт. За допомогою вінчика ретельно розмішайте манну крупу в молоці, щоб не утворилися грудочки.
Тепер вам знадобиться невелика чиста каструля. Вилийте в неї решту молока. Також надішліть в каструлю необхідну кількість вершків. Щоб каша вийшла смачніше, краще використовувати жирні вершки. Киньте сюди ж коричневий цукор і трохи солі.
Вміст каструлі добре перемішайте і поставте на середній вогонь. Слідкуйте за тим, щоб молочна суміш не втекла при закипанні.
Коли ви побачите, що молоко з вершками ось - ось закиплять, візьміть миску з манною крупою і молоком. За допомогою вінчика ще раз все ретельно розмішайте. Повільно додавайте суміш манної крупи в киплячі молоко з вершками. При цьому постійно мішайте вінчиком, щоб не утворилися грудочки.
Готуйте манну кашу на невеликому вогні, періодично помішуючи, поки вона не стане такою густою, на скільки ви хочете. В середньому це займе близько 3 - 5 хвилин.
Готову рідку манну кашу на молоці зніміть з плити. Розлийте по глибоких тарілках. Перед тим, як подавати на стіл, полийте невеликою кількістю малинового сиропу і додайте по ложечці малинового варення. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти