Всі знають звичний рецепт пельменів з фаршем. Все-таки, це не головна начинка, яка зможе прикрасити і внести особливий смак цієї страви. В даний час готувати пельмені можна не обов'язково з м'ясом, а, як з'ясувалося і з рибою. Незвичайні пельмені з рибною начинкою вдаються не тільки ситними, а ще й корисними для організму. І що найголовніше, готується страва, як звичні нам пельмені, відмінність вносить тільки незвичайна начинка. Давайте і ми спробуємо приготувати за нашим рецептом рибні пельмені.
Для початку займіться приготуванням тіста. Для цього засипте в глибоку миску просіяне борошно і добре присоліть. Потім по черзі вбийте в борошно курячі яйця і, додаючи теплу воду, сформуйте певний клубок тіста.
Далі підсипаючи борошно і воду (при необхідності) вимісіть руками досить густе тісто, яке буде відставати від рук. Потім загорніть вимішене тісто в харчову плівку і залиште на час до подальшого використання.
А самі займіться начинкою для майбутніх пельменів. Для цього викладіть на обробну дошку ретельно вимиту і просушену форель. Потім за допомогою гострого ножа акуратно відокремте рибне філе, видаливши всі кісточки і шкірний покрив. Наріжте рибне м'ясо невеликими кубиками.
Далі очистіть від шкірки і на обробній дошці поріжте на дрібні квадрати молодий гарбуз (щоб було поменше насіння). Так само подрібніть заздалегідь вимитий червоний перець чилі.
Помийте під проточною водою і дрібно наріжте декілька капустяних листків. Очистіть від лушпиння і наріжте дрібними квадратами червону цибулю і зубчики часнику.
Далі дрібно наріжте заздалегідь вимиту зелену цибулю і разом з раніше нарізаним перцем чилі відправте в глибоку миску. Тепер закиньте в ємність сир тофу і виделкою розімніть його в так зване пюре.
Далі додайте в миску подрібнений часник і ретельно все перемішайте до утворення однорідної густої маси.
А тепер відправте глибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і нагрійте. Закиньте в киплячу олію раніше нарізані овочі, рясно посоліть і обсмажуйте, періодично помішуючи, до повного їх розм'якшення. Перекладіть обсмажені овочі на тарілку і залиште трохи охолодитися.
Далі поєднайте в одній мисці приправлену сирну суміш, раніше підсмажені овочі і нарізане філе форелі. Засипте в миску до решти інгредієнтів білий обсмажений кунжут, трохи прісахаріте і приперчити чорним меленим перцем. Залийте кунжутне масло і ретельно змішайте вміст миски до об'єднання всіх інгредієнтів.
Тепер приступайте до приготування самої страви. Настояне тісто розкотіть в своєрідну товсту мотузку, яку наріжте на невеликі часточки. Кожну часточку з тіста розкачайте в тонкий круглий пласт.
Далі помістіть в кожен пласт з тіста раніше приготовлену начинку і акуратно закріпіть края, сформувавши так звані заготовки - пельмені.
Потім помістіть велику сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і розігрійте. Викладіть в розпечене масло раніше підготовлені заготовки і обсмажуйте до розм'якшення тіста і утворення легкої золотистої скоринки на пельменях.
Далі залийте в сковорідку воду, накрийте її кришкою і продовжуйте томити страву ще близько 10 хвилин, до невеликого набухання заготовок з тіста і випаровування всієї рідини.
Готові рибні пельмені пора подавати до обіднього сімейного столу, можна навіть прямо на сковороді, додавши звичний для вас соус.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти