Укр
Рус
Риба Другі страви Російська кухня

Рибні котлети з судака

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

906 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Рибні котлети з судака - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Для багатьох молодих господинь приготування такої страви, як рибні котлети, вважається дуже складним завданням. Але за допомогою нашого рецепта ви переконаєтеся, що це зовсім не так. Рецептів приготування рибних котлет існує дуже багато. Зупинимося на улюблених рибних котлетах із судака. Така страва сподобається не тільки дорослим членам вашої родини, а й діткам. Такі котлети соковиті, ніжні, повітряні і ароматні, незважаючи на те, що риба має специфічний запах. Улюблені рибні котлети готуються швидко, просто і доступно. Цю смакоту можна сміливо включати в святкове меню, адже смак у цих котлет просто чудовий.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Рибні котлети з судака" (на 100 грам)

  • Білки11.1 гр.
  • Жири23.9 гр.
  • Вуглеводи3.7 гр.
  • Калорії283 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Рибні котлети готуються дуже просто і легко. Приготуємо ж фарш. В його основі звичайно ж, лежить рибне філе. В даному рецепті рекомендуємо використовувати м'ясо білої риби. Ідеально підходить філе судака. Але ви також можете приготувати улюблені рибні котлети з інших видів риби, які припадають вам до смаку. Отже, філе миємо, нарізаємо невеликими шматочками і поміщаємо в чашу блендера. В якості секретного інгредієнта, який додасть пікантності і особливого шарму нашим котлетам рекомендуємо використовувати пасту каррі. Це тайський соус з яскравим насиченим гоструватим смаком, ідеально поєднується з рибою.

Крок - 1
02

Також додамо пару свіжих листочків лайма, попередньо миємо їх, відокремлюємо від твердого стебла і дрібно шаткуємо.

Крок - 2
03

Далі розбиваємо куряче яйце, вливаємо столову ложку рибного соусу. Потім кидаємо до цих же інгредієнтів трохи борошна. Після цього відправляємо сюди ж свіжу помиту і подрібнену зелень кінзи.

Крок - 3
04

Тепер солимо і перчимо до смаку, накриваємо чашу блендера кришкою і перебиваємо вміст в однорідну масу.

Крок - 4
05

Пропонуємо доповнити смак наших котлет стручковою квасолею. Жменю її миємо, відрізаємо корінці і нарізаємо тоненькими кільцями. Потім відправляємо до одержаної маси і все перемішуємо лопаткою або ложкою. Фарш для рибних котлет готовий. Він у нас виходить досить густий і в'язкий.

Крок - 5
06

Тепер переходимо до наступного етапу приготування, а саме обсмажування. Для цього ставимо на плиту сотейник або сковорідку, наливши в неї рослинне масло. Масла не варто шкодувати, наливаючи стільки, щоб котлета занурювалася в нього не менше ніж на половину.

Крок - 6
07

Коли масло як слід розігріється, формуємо з фаршу невеликі котлетки і викладаємо їх на сковорідку. Щоб фарш не приставав до рук, рекомендуємо змочити їх у воді або ж змастити олією.

Крок - 7
08

Обсмажуємо котлети в киплячій олії по пару хвилин з кожного боку до появи рум'яної скоринки. Потім знімаємо готові рибні котлети. Щоб позбутися від зайвого жиру, спочатку викладаємо на паперовий рушник. Ароматні, апетитні на вигляд рибні котлети - це прекрасний вибір страви, щоб смачно нагодувати всю сім'ю. Приготовлені за нашим рецептом, рибні котлети з судака виходять гарні, оригінальні, мають яскравий смак і точно принесуть задоволення вам і вашим близьким.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Котлети по-київськи з філе курки - покроковий рецепт, фото 1 Котлети по-київськи з філе курки 115 1 3 з 5 - детальніше -
Кролик, запечений з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Кролик, запечений з овочами 100 4 4 з 5 - детальніше -
Свинячий ескалоп в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Свинячий ескалоп в духовці 110 4 3 з 5 - детальніше -