Для багатьох молодих господинь приготування такої страви, як рибні котлети, вважається дуже складним завданням. Але за допомогою нашого рецепта ви переконаєтеся, що це зовсім не так. Рецептів приготування рибних котлет існує дуже багато. Зупинимося на улюблених рибних котлетах із судака. Така страва сподобається не тільки дорослим членам вашої родини, а й діткам. Такі котлети соковиті, ніжні, повітряні і ароматні, незважаючи на те, що риба має специфічний запах. Улюблені рибні котлети готуються швидко, просто і доступно. Цю смакоту можна сміливо включати в святкове меню, адже смак у цих котлет просто чудовий.
Рибні котлети готуються дуже просто і легко. Приготуємо ж фарш. В його основі звичайно ж, лежить рибне філе. В даному рецепті рекомендуємо використовувати м'ясо білої риби. Ідеально підходить філе судака. Але ви також можете приготувати улюблені рибні котлети з інших видів риби, які припадають вам до смаку. Отже, філе миємо, нарізаємо невеликими шматочками і поміщаємо в чашу блендера. В якості секретного інгредієнта, який додасть пікантності і особливого шарму нашим котлетам рекомендуємо використовувати пасту каррі. Це тайський соус з яскравим насиченим гоструватим смаком, ідеально поєднується з рибою.
Також додамо пару свіжих листочків лайма, попередньо миємо їх, відокремлюємо від твердого стебла і дрібно шаткуємо.
Далі розбиваємо куряче яйце, вливаємо столову ложку рибного соусу. Потім кидаємо до цих же інгредієнтів трохи борошна. Після цього відправляємо сюди ж свіжу помиту і подрібнену зелень кінзи.
Тепер солимо і перчимо до смаку, накриваємо чашу блендера кришкою і перебиваємо вміст в однорідну масу.
Пропонуємо доповнити смак наших котлет стручковою квасолею. Жменю її миємо, відрізаємо корінці і нарізаємо тоненькими кільцями. Потім відправляємо до одержаної маси і все перемішуємо лопаткою або ложкою. Фарш для рибних котлет готовий. Він у нас виходить досить густий і в'язкий.
Тепер переходимо до наступного етапу приготування, а саме обсмажування. Для цього ставимо на плиту сотейник або сковорідку, наливши в неї рослинне масло. Масла не варто шкодувати, наливаючи стільки, щоб котлета занурювалася в нього не менше ніж на половину.
Коли масло як слід розігріється, формуємо з фаршу невеликі котлетки і викладаємо їх на сковорідку. Щоб фарш не приставав до рук, рекомендуємо змочити їх у воді або ж змастити олією.
Обсмажуємо котлети в киплячій олії по пару хвилин з кожного боку до появи рум'яної скоринки. Потім знімаємо готові рибні котлети. Щоб позбутися від зайвого жиру, спочатку викладаємо на паперовий рушник. Ароматні, апетитні на вигляд рибні котлети - це прекрасний вибір страви, щоб смачно нагодувати всю сім'ю. Приготовлені за нашим рецептом, рибні котлети з судака виходять гарні, оригінальні, мають яскравий смак і точно принесуть задоволення вам і вашим близьким.
Випадкові рецепти