Всі люблять рибні котлети, і ці дивовижні рибні котлети з сьомги не стануть винятком. Великі шматки сьомги - хороше поєднання з картопляним пюре, свіжою зеленню і руколою. Легко, швидко і весело зробити. Ваші діти будуть любити їх.
Для початку покладіть філе сьомги стороною в глибоку каструлю і залийте молоком. Додайте в ємність попередньо вимитий і очищений корінь петрушки, перець горошком (або мелений чорний) і лавровий лист. Накрийте каструлю кришкою і протягом 20 хвилин варіть рибу на слабкому вогні.
Потім покладіть попередньо очищену від шкірки і нарізану великими шматками картоплю в каструлю з холодною водою і сіллю. Доведіть вміст до кипіння і варіть картоплю до повної готовності. Злийте картоплю і дайте їй трохи охолонути.
Вийміть філе сьомги з молока. Розділіть рибу на більш дрібні шматки. Видаліть шкіру і кісточки, якщо таке залишилося. Покладіть філе в глибоку миску.
Потім перекладіть відварену картоплю в миску до риби. Додайте заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану зелену цибулю, цедру лимона і подрібнену рукколу до картоплі. Дрібно поріжте листя петрушки і кропу і додайте їх разом з сіллю і перцем кайенским. Добре перемішайте все, але переконайтеся, що ви зберігаєте грубу текстуру.
Щоб переконатися, що ваші майбутні рибні котлети добре приправлені, обсмажте невелику частину суміші і при необхідності додайте сіль або чорний перець. Потім трохи змоченими водою або маслом руками сформуйте з приготовленої суміші невеликі котлети, більш плоскої форми. Добре викачайте їх в борошні і позбудьтеся від зайвого.
Поставте сковороду на середній або сильний вогонь і розігрійте. Додайте в сковороду трохи оливкового масла, укладіть і обсмажте рибні котлети протягом 2-3 хвилин з кожного боку до хрусткого і золотисто-коричневого кольору. Не смажте занадто багато котлет в одній партії, тому що це знизить температуру масла.
Пісні рибні котлети з сьомги після обсмажування викладіть на кухонний папір, для видалення жиру, а потім подайте до столу з соусом тартар або лимонним майонезом.
Випадкові рецепти