Укр
Рус
Риба Консервування Бельгійська кухня

Рибні консерви в домашніх умовах

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

1436 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Рибні консерви в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Бельгійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Зовсім не обов'язково бути рибалкою, щоб перебувати в числі любителів поласувати консервованою рибою. Однак, ні для кого не секрет, що не завжди виробники рибних консервів готують дійсно натуральний продукт що широко застосовується практично скрізь та ще й без різних добавок і підсилювачів смаку. Тому, якщо ви дружите з кухнею і взагалі любитель кулінарної справи, можна приготувати рибні консерви в домашніх умовах. Повірте, по-перше, ви завжди виграєте за ціною, а по-друге консерви власного виробництва набагато корисніші. Тому, використовуйте наш рецепт і зробіть смачні рибні консерви самостійно в домашніх умовах.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Рибні консерви в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки7.7 гр.
  • Жири66.3 гр.
  • Вуглеводи0 гр.
  • Калорії632 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Консерви з риби можна готувати в маслі, томаті, маринаді або власному соку. І хоча процес готування досить трудомісткий і довгостроковий, до того ж, досить делікатний, все ж варто спробувати і ваші витрачені зусилля будуть винагороджені смаком готової страви. Рибні консерви в домашніх умовах - справа відповідальна, тому варто чітко дотримуватися основних правил, а найголовніше використовувати тільки свіжу рибу, обов'язково з неушкодженою шкірою. Загалом, запасайтеся терпінням і давайте приступимо до трудомісткого процесу готування відмінних консервів з тунця. Перш за все беремо велику свіжу рибину, чистимо і добре промиваємо.

Крок - 1
02

Потім акуратно відрізаємо м'ясо риби від кісток і нарізаємо шматочками, які будуть легко входити в півлітрову банку. Як правило, в одну банку має увійти 4-5 скибочок тунця.

Крок - 2
03

Тепер в банки, попередньо простерилізовані протягом 15 хвилин і висушені, наливаємо оливкову олію.

Крок - 3
04

Після того, як риба буде нарізана, розкладаємо шматочки в банки так, щоб риба була покрита маслом, і солимо морською сіллю. Накриваємо кожну банку кришкою і відправляємо в холодильник на 24 години.

Крок - 4
05

По закінченню цього часу дістаємо банки з рибою з холодильника, доливаємо оливковою олією доверху і закручуємо кришки.

Крок - 5
06

У велику каструлю кладемо на дно папір, щоб банки не торкалися металевого дна, заливаємо їх водою на два пальці вище банок і доводимо до кипіння. Кип'ятимо на середньому вогні протягом півтори години. Далі знімаємо каструлю з вогню і залишаємо її на відпочинок до наступного дня.

Крок - 6
07

Потім, як і в попередній день, кип'ятимо банки з консервами півгодини після закипання. Після закінчення цього часу ми відставляємо каструлю з плити і залишаємо до повного охолодження. Після цього банки виймаємо, сушимо їх рушником і все, рибні консерви готові. Таке лакомтво можна зберігати близько 2 років, за умови, що всі рекомендації витримані.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник 55 5 3 з 5 - детальніше -
Самса з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Самса з куркою 85 2 3 з 5 - детальніше -
Соте з баклажанів - покроковий рецепт, фото 1 Соте з баклажанів 55 3 3 з 5 - детальніше -