Цей метод смаження риби в клярі дає більш хрустку скоринку зовні, краще, ніж приготовлену на стандартному вершковому маслі. Цей рецепт настільки простий у приготуванні, що вам нема про що турбуватися, просто змішайте борошно з кількома простими інгредієнтами. Використовуйте білу рибу кращої якості, яку ви можете собі дозволити і насолоджуйтеся.
Для початку підготуйте основний інгредієнт цієї страви. Очистіть і наріжте білу рибу (це може бути хек, мінтай, тріска, путасу або будь-яка інша) на рівні частини. Це може варіюватися в залежності від риби, яку ви використовуєте.
Якщо ви використовуєте свіжий орегано, добре його вимийте, видаліть листя зі стебел і дуже дрібно наріжте.
Встановіть на стіл три невеликих мисочки. Засипте половину зазначеного борошна в першу миску. Розбийте і збийте курячі яйця в другій мисці і залишене борошно.
Борошно перед цим просійте, змішайте з вимитим і дрібно нарізаним орегано, свіженатертою на дрібну тертку цедрою лимона і чорним меленим перцем в третій мисці.
Обваляйте кожен шматок рибного філе в тому ж порядку, спочатку в борошні, потім в яйці і знову в борошні зі спеціями і травами. Відкладіть на час в сторону.
Вам потрібно для смаження риби розтопити вершкове масло, для цього просто надішліть його в каструлю, розтопіть на слабкому вогні і видаліть всі пінисті домішки, залишивши вершкове молоко на дні ємності. Вичерпайте верхній шар жиру, залишивши вершкове молоко внизу. Перелийте все топлене масло у велику сковороду.
Встановіть середній вогонь на плиті, укладіть в сковороду рибу в клярі (зробіть це двома або трьома порціями) і обсмажте приблизно по одній хвилині з кожної сторони до появи золотисто-коричневого кольору.
Обсмажену рибу після обсмажування можете перемістити на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. Потім покладіть рибу в клярі на красиву тарілку, добре посоліть і відразу ж подавайте до столу, прикрасивши часточкою або кільцем лимона і гілочкою петрушки або орегано.
Випадкові рецепти