Укр
Рус
Риба Другі страви Голландська кухня

Риба в клярі

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

620 - переглядів
30 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Риба в клярі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Голландська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Цей метод смаження риби в клярі дає більш хрустку скоринку зовні, краще, ніж приготовлену на стандартному вершковому маслі. Цей рецепт настільки простий у приготуванні, що вам нема про що турбуватися, просто змішайте борошно з кількома простими інгредієнтами. Використовуйте білу рибу кращої якості, яку ви можете собі дозволити і насолоджуйтеся.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Риба в клярі" (на 100 грам)

  • Білки10 гр.
  • Жири20.6 гр.
  • Вуглеводи11.7 гр.
  • Калорії270 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку підготуйте основний інгредієнт цієї страви. Очистіть і наріжте білу рибу (це може бути хек, мінтай, тріска, путасу або будь-яка інша) на рівні частини. Це може варіюватися в залежності від риби, яку ви використовуєте.

Крок - 1
02

Якщо ви використовуєте свіжий орегано, добре його вимийте, видаліть листя зі стебел і дуже дрібно наріжте.

Крок - 2
03

Встановіть на стіл три невеликих мисочки. Засипте половину зазначеного борошна в першу миску. Розбийте і збийте курячі яйця в другій мисці і залишене борошно.

Крок - 3
04

Борошно перед цим просійте, змішайте з вимитим і дрібно нарізаним орегано, свіженатертою на дрібну тертку цедрою лимона і чорним меленим перцем в третій мисці.

Крок - 4
05

Обваляйте кожен шматок рибного філе в тому ж порядку, спочатку в борошні, потім в яйці і знову в борошні зі спеціями і травами. Відкладіть на час в сторону.

Крок - 5
06

Вам потрібно для смаження риби розтопити вершкове масло, для цього просто надішліть його в каструлю, розтопіть на слабкому вогні і видаліть всі пінисті домішки, залишивши вершкове молоко на дні ємності. Вичерпайте верхній шар жиру, залишивши вершкове молоко внизу. Перелийте все топлене масло у велику сковороду.

Крок - 6
07

Встановіть середній вогонь на плиті, укладіть в сковороду рибу в клярі (зробіть це двома або трьома порціями) і обсмажте приблизно по одній хвилині з кожної сторони до появи золотисто-коричневого кольору.

Крок - 7
08

Обсмажену рибу після обсмажування можете перемістити на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. Потім покладіть рибу в клярі на красиву тарілку, добре посоліть і відразу ж подавайте до столу, прикрасивши часточкою або кільцем лимона і гілочкою петрушки або орегано.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Равіолі з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Равіолі з сиром 40 6 3 з 5 - детальніше -
Паштет з курячої грудки - покроковий рецепт, фото 1 Паштет з курячої грудки 40 4 3 з 5 - детальніше -
Смачний люля кебаб з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Смачний люля кебаб з яловичини 50 4 3 з 5 - детальніше -