Укр
Рус
Риба Другі страви Середземноморська кухня

Риба Царська

( 4.8095 4 521 21 оцінка)

3529 - переглядів
40 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Риба Царська - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Середземноморська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Дуже часто до святкового столу в якості гарячої страви використовують рибу. І не дарма, адже такі страви дуже оригінальні і завжди виглядають на святковому столі безпрограшно. Взагалі-то, в кулінарії страв з риби досить велика кількість, але самим чудовим є царська риба. Звичайно, навіть з самого звичайного філе минтая або хека можна приготувати справжній шедевр, використовуючи улюблені овочі спеції. Але нам би все ж хотілося запропонувати спробувати приготувати царську рибу саме за нашим рецептом, щоб вже точно підкорити своїх гостей коронною стравою на урочистому застіллі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Риба Царська" (на 100 грам)

  • Білки14.9 гр.
  • Жири9.5 гр.
  • Вуглеводи0.6 гр.
  • Калорії126 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Ймовірно, у деяких господинь виникне питання, що ж це за риба така, царська, і що собою представляє. Думаю, що це така, яка відрізняється неймовірними смаковими якостями. І важко сперечатися з твердженням, що сама розкішна риба, яка стане окрасою столу - форель. Точно так само можна вважати найсмачнішою - осетрину і при цьому кожне твердження має право на існування. Тому, якщо вже ми вирішили приготувати рибну страву, все ж давайте використаємо осетра, ну я, у всякому разі, рекомендую. Беремо досить велику, випотрошену попередньо, осетрину і ретельно промиваємо під струменем води всередині і зовні.

Крок - 1
02

Після цього викладаємо рибину на серветку або паперовий рушник і добре сушимо її паперовим рушником з усіх боків.

Крок - 2
03

Вимитий лимон нарізаємо товстими скибочками або кружальцями.

Крок - 3
04

Зубчики часнику очищаємо від шкірки і подрібнюємо за допомогою ножа.

Крок - 4
05

Тепер вимиту і просушену рибу посипаємо перцем і сіллю не тільки зовні, але і всередині, добре натираємо.

Крок - 5
06

Після цього всередину рибини укладаємо шматочки вершкового масла, потім подрібнений часник і часточки лимона.

Крок - 6
07

Далі туди ж кладемо гілочки свіжої зелені петрушки і чебрецю, відправляємо в холодильник на кілька годин або навіть на ніч.

Крок - 7
08

За деякий час до випічки, приблизно за годину, виймаємо осетер з холодильника, викладаємо на деко з пергаментом і скроплюємо оливковою олією. Потім зверху викладаємо що залишилася зелень петрушки і чебрецю.

Крок - 8
09

Підготовлену рибу поміщаємо в духовку, попередньо розігріту до 70 градусів і запікаємо протягом 1,5 годин. Потім підвищуємо температуру до 170 градусів і запікаємо ще близько 10 хвилин. Готову рибу нарізаємо скибочками і подаємо до столу, прикрасивши ломтиками лимона і свіжою зеленню. Ця по істині царська риба настільки прекрасна за смаковими якостями, що просто тане в роті.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Біляші в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Біляші в духовці 120 3 3 з 5 - детальніше -
Свинина з помідорами і сиром - покроковий рецепт, фото 1 Свинина з помідорами і сиром 65 4 3 з 5 - детальніше -
Грінки на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Грінки на сковороді 25 3 2 з 5 - детальніше -