Риба скумбрія з лимоном у духовці запечена - нескладний рецепт приготування рибних рулетиків з овочевою начинкою. Незважаючи на легкість готування, страва виходить апетитною, поживною і неймовірно смачною. Така скумбрія підійде і для сімейного обіду, і для романтичної вечері.
Насамперед підготуйте овочі. Моркву вимийте, просушіть, очистіть від шкірки та натріть на великій тертці. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками. Болгарський перець вимийте, просушіть та наріжте соломкою.
Розігрійте на сковороді олію і відправте туди підготовлені овочі. Постійно мішаючи, смажте на середньому вогні до м'якості (10–15 хвилин).
Підготовлене філе скумбрії викладіть на пергамент для випікання. Лимон вимийте, просушіть, розріжте навпіл і видавіть сік просто на рибу. Приправте скумбрію меленим чорним перцем і сушеним чебрецем.
Зверху викладіть трохи овочевої засмажки та поверніть рибу рулетом. Кожен такий рулетик оберніть пергаментом і зафіксуйте краї на кшталт цукерки.
Викладіть заготовки у форму для випічки і відправте в попередньо розігріту до 180 градусів духову шафу на півгодини. Через 30 хвилин вийміть цукерки з духовки, злегка остудіть і розгорніть пергамент. Риба скумбрія з лимоном, запечена в духовці, виглядає яскраво і апетитно. При цьому вона ніжна та фантастично смачна. Форма рулету надає страві особливого шарму. Спробуйте приготувати рибу за цим рецептом на обід чи вечерю.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти