Укр
Рус
Тріска Другі страви Кухня Греції

Риба «по-грецьки»

( 4.6000 4 55 5 оцінок)

597 - переглядів
35 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Риба «по-грецьки» - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні , Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Риба «по-грецьки» - смажена риба в клярі і хрусткій паніровці, яка подається з тушкованим пореєм і кисло-солодким соусом. Виходить повноцінна друга страва для легкої і смачної вечері. У цьому рецепті використовується тріска, але запропонована технологія підходить для смаження будь-якої м'ясистої риби з мінімальною кількістю кісток.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Риба «по-грецьки»" (на 100 грам)

  • Білки7.8 гр.
  • Жири9.8 гр.
  • Вуглеводи25.3 гр.
  • Калорії225 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Цибулю-порей вимийте і висушіть. Відріжте зелене листя, а білу частину порею наріжте тонкими кільцями.

Крок - 1
02

Розтопіть на сковороді вершкове масло і відправте туди нарізану цибулю. Помішуючи, смажте до м'якості. Потім перекладіть в тарілку і остудіть.

Крок - 2
03

Якщо риба заморожена, попередньо повністю її необхідно розморозити. Рибне філе вимийте і висушіть паперовими рушниками, а потім наріжте порційними шматочками. Приправте рибу сіллю і перцем за смаком.

Крок - 3
04

Кукурудзяні пластівці відправте в подрібнювач блендера і перебийте в крихту.

Крок - 4
05

Яйця вимийте і висушіть. Розбийте яйця в миску і збийте виделкою до однорідності.

Крок - 5
06

По черзі спочатку макайте рибу в яйце, а потім занурюйте в кукурудзяну крихту. Запаніровані таким чином шматочки викладайте гіркою на блюдо.

Крок - 6
07

Влийте в сковороду олію, розігрійте і обсмажте на ній рибу з усіх боків до рум'яності.

Крок - 7
08

Риба «по-грецьки» подається до столу порційно в прозорих келихах. На дно підготовлених ємностей покладіть припущену у вершковому маслі цибулю-порей. Зверху влийте кисло-солодкий соус, наприклад, ананасовий або цитрусовий, і занурте в нього смажену рибу. Риба «по-грецьки» готова. Страва гарна, легка, вишукана, проста в приготуванні і дуже смачна. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти