Неймовірно смачна риба під маринадом, запечена в духовці. Доповніть страву рисовою вермішеллю з овочами і обсмаженими морепродуктами. Ситний обід для всієї родини готовий.
Для приготування соусу використовуйте готовий бульйон або приготуйте його самостійно. У підсоленій воді відваріть обрізки креветок з невеликою кількістю лимонного соку. Додайте лавровий лист і трохи часнику. Готовий бульйон охолодіть.
Болгарський перець і перець чилі ретельно вимийте під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Розріжте, видаліть плодоніжки з насінням і наріжте невеликими шматочками. Половину овочів відправте в глибоку миску.
Часник очистіть від лушпиння, наріжте слайсами і додайте до перцю.
Петрушку і кріп подрібніть і всипте до решти інгредієнтів. Пересипте овочі в чашу стаціонарного блендера. Додайте сіль, паприку, лимонний сік і оцет. Переміксуйте суміш до однорідного стану.
Поставте на плиту сковороду на слабкий вогонь. Влийте оливкове масло і суміш овочів. Готуйте, постійно помішуючи, протягом 15-20 хвилин. За 5 хвилин до готовності додайте рибний соус. Перелийте вміст сковороди в миску і остудіть.
Рибу очистіть, ретельно промийте під проточною водою і просушіть. Зробіть в тушці кілька поперечних надрізів по обидва боки. Змастіть рибу охолодженим маринадом, приділяючи особливу увагу розрізам і внутрішньої частини лосося. Покладіть тушку в форму для запікання або на застелений пергаментним папером деко. Поставте в розігріту до 180 ° С духовку на 40 хвилин.
Займіться приготуванням гарніру. Рисову вермішель відваріть до готовності. Відкиньте на друшляк і дайте стекти зайвій рідині. Наріжте вермішель ножицями. Кабачок, моркву і капусту наріжте тонкою соломкою. Оливки наріжте кружальцями.
Що залишився перець підсмажте на сковороді з невеликою кількістю оливкової олії. Додайте нарізану капусту і моркву. Продовжуйте готувати 3-4 хвилини. Всипте рисову вермішель і кабачок.
Додайте трохи маринаду для риби і частину бульйону з креветок. Переміксуйте і натріть на дрібній тертці очищений імбирний корінь. Всипте оливки і подрібнені чорні гриби. Продовжуйте готувати 4-5 хвилин.
У чисту сковороду викладіть трохи маринаду. Додайте оливкову олію і натертий імбир. Викладіть очищені креветки і мідії. Обсмажте до готовності.
У сотейник відправте залишений маринад. Налийте бульйон, дайте прокипіти 1-2 хвилини і перелийте в соусник. Запечену рибу викладіть на блюдо для подачі. Додайте вермішель з овочами і обсмажені морепродукти. Подавайте з соусом. Смачного!
Випадкові рецепти