Сьогодні ми хочемо звернути вашу увагу на відмінну і дуже популярну страву італійської кухні, а саме - равіолі. Ця страва являє собою макаронні вироби, які готуються із прісного тіста, а за тим в них кладеться начинка. Аналогом равіолі вважаються також пельмені або вареники, але все ж вони мають ряд відмінностей. В якості начинки для равіолі використовуються найрізноманітніші продукти: м'ясо, риба, овочі, птиця і навіть фрукти. Але одним із найпопулярніших варіантів вважаються равіолі зі шпинатом. Саме їх ми і пропонуємо вам приготувати по нашому рецепту. Особливістю равіолі є правильно приготоване тісто, але якщо у вас не вистачає часу приділити увагу виготовленню равіолі самостійно - це можна виправити, адже сьогодні купити готові заморожені напівфабрикати равіолі доступно в кожному супермаркеті.Тому ми зупинимося на варіанті покупних равіолі зі шпинатом і сиром. Не варто сумніватися в смакових якостях покупних равіолі, адже додатково ми приготуємо також овочі, які підкреслять смак цієї страви.
Отже, для початку поставимо на вогонь каструлю з водою, в якій будуть варитися наші равіолі. Воду слід підсолити, при бажанні можна додати в неї трошки сушеної або дрібно нарубаної зелені. А також наливаємо в воду небагато оливкової олії.
Тепер займемося додатковою поливкою для равіолі. Беремо цибулину, очищаємо її від лушпиння, миємо й нарізаємо. Робимо це наступним чином: спочатку перерізуємо цибулину навпіл, а потім нарізаємо тоненькими півкільцями, в результаті у нас вийде гарна соломка.
Потім ставимо на вогонь сотейник, наливаємо трохи олії і кидаємо нарізану цибулю для обсмажування. Періодично помішуємо цибулю, щоб вона не пригорала і обсмажувалася з усіх боків.
Тим часом миємо помідори, відрізаємо від них підніжки і перерізаємо кожен помідор навпіл. Потім також кидаємо їх в сотейник і продовжуємо обсмажувати разом з цибулею.
Коли у цибулі утвориться характерна золотава скоринка, а помідори стануть м'якими, додаємо шпинат. Попередньо листя шпинату потрібно добре промити і висушити. Якщо шпинат заморожений, то ясна річ розморожуємо його і також просушуємо паперовою серветкою або природним способом, якщо ви приготували шпинат заздалегідь.
Отже, в суміш зі шпинату, помідорів і цибулі додаємо сіль і перець, все ретельно перемішуємо і залишаємо ще потушкуватсь близько 5 хвилин на слабкому вогні.
Тим часом вода в каструлі вже закипіла, і нам слід закинути в неї равіолі, щоб відварити. Для приготування равіолі потрібно буквально 5 хвилин. Коли готові равіоліні спливуть наверх - це значить вони вже зварилися. Дістаємо їх за допомогою шумівки в друшляк, щоб позбавиться від непотрібної рідини.
Після цього зварені равіолі відправляємо в сотейник з овочами, акуратно перемішуємо все і підсмажуємо кілька хвилин.
Тепер викладаємо нашу страву на тарілку і зверху посипаємо тертим сиром. Ароматні, ніжні, красиві і смачні равіолі зі шпинатом готові. Поспішайте порадувати домашніх цією вишуканою італійською стравою.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти