Укр
Рус
Равіолі Другі страви Українська кухня

Равіолі зі шпинатом

( 4.6000 4 515 15 оцінок)

2465 - переглядів
45 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Равіолі зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Українська кухня, Італійська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Сьогодні ми хочемо звернути вашу увагу на відмінну і дуже популярну страву італійської кухні, а саме - равіолі. Ця страва являє собою макаронні вироби, які готуються із прісного тіста, а за тим в них кладеться начинка. Аналогом равіолі вважаються також пельмені або вареники, але все ж вони мають ряд відмінностей. В якості начинки для равіолі використовуються найрізноманітніші продукти: м'ясо, риба, овочі, птиця і навіть фрукти. Але одним із найпопулярніших варіантів вважаються равіолі зі шпинатом. Саме їх ми і пропонуємо вам приготувати по нашому рецепту. Особливістю равіолі є правильно приготоване тісто, але якщо у вас не вистачає часу приділити увагу виготовленню равіолі самостійно - це можна виправити, адже сьогодні купити готові заморожені напівфабрикати равіолі доступно в кожному супермаркеті.Тому ми зупинимося на варіанті покупних равіолі зі шпинатом і сиром. Не варто сумніватися в смакових якостях покупних равіолі, адже додатково ми приготуємо також овочі, які підкреслять смак цієї страви.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Равіолі зі шпинатом" (на 100 грам)

  • Білки7 гр.
  • Жири8.6 гр.
  • Вуглеводи10.9 гр.
  • Калорії152 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, для початку поставимо на вогонь каструлю з водою, в якій будуть варитися наші равіолі. Воду слід підсолити, при бажанні можна додати в неї трошки сушеної або дрібно нарубаної зелені. А також наливаємо в воду небагато оливкової олії.

Крок - 1
02

Тепер займемося додатковою поливкою для равіолі. Беремо цибулину, очищаємо її від лушпиння, миємо й нарізаємо. Робимо це наступним чином: спочатку перерізуємо цибулину навпіл, а потім нарізаємо тоненькими півкільцями, в результаті у нас вийде гарна соломка.

Крок - 2
03

Потім ставимо на вогонь сотейник, наливаємо трохи олії і кидаємо нарізану цибулю для обсмажування. Періодично помішуємо цибулю, щоб вона не пригорала і обсмажувалася з усіх боків.

Крок - 3
04

Тим часом миємо помідори, відрізаємо від них підніжки і перерізаємо кожен помідор навпіл. Потім також кидаємо їх в сотейник і продовжуємо обсмажувати разом з цибулею.

Крок - 4
05

Коли у цибулі утвориться характерна золотава скоринка, а помідори стануть м'якими, додаємо шпинат. Попередньо листя шпинату потрібно добре промити і висушити. Якщо шпинат заморожений, то ясна річ розморожуємо його і також просушуємо паперовою серветкою або природним способом, якщо ви приготували шпинат заздалегідь.

Крок - 5
06

Отже, в суміш зі шпинату, помідорів і цибулі додаємо сіль і перець, все ретельно перемішуємо і залишаємо ще потушкуватсь близько 5 хвилин на слабкому вогні.  

Крок - 6
07

Тим часом вода в каструлі вже закипіла, і нам слід закинути в неї равіолі, щоб відварити. Для приготування равіолі потрібно буквально 5 хвилин. Коли готові равіоліні спливуть наверх - це значить вони вже зварилися. Дістаємо їх за допомогою шумівки в друшляк, щоб позбавиться від непотрібної рідини.

Крок - 7
08

Після цього зварені равіолі відправляємо в сотейник з овочами, акуратно перемішуємо все і підсмажуємо кілька хвилин.

Крок - 8
09

Тепер викладаємо нашу страву на тарілку і зверху посипаємо тертим сиром. Ароматні, ніжні, красиві і смачні равіолі зі шпинатом готові. Поспішайте порадувати домашніх цією вишуканою італійською стравою.  

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Овочевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп 30 6 2 з 5 - детальніше -
Салат з м’ясом "Натхнення" - покроковий рецепт, фото 1 Салат з м’ясом "Натхнення" 40 4 3 з 5 - детальніше -
Салат з печінкою - покроковий рецепт, фото 1 Салат з печінкою 45 4 2 з 5 - детальніше -
Запечене м’ясо в рукаві - покроковий рецепт, фото 1 Запечене м’ясо в рукаві 120 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Вафельна трубочка - покроковий рецепт, фото 1 Вафельна трубочка 45 2 3 з 5 - детальніше -
Пшоняна каша з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Пшоняна каша з м’ясом 30 2 2 з 5 - детальніше -
Суп Том ям з томатною пастою - покроковий рецепт, фото 1 Суп Том ям з томатною пастою 55 5 3 з 5 - детальніше -
Мімоза с крабовими паличками - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза с крабовими паличками 40 4 3 з 5 - детальніше -