Це відмінний італійський рецепт для того, щоб навчиться готувати цю страву в домашніх умовах Подивіться, як створити равіолі, фаршировані шпинатом і рікоттою. Ідеальна вегетаріанська страва, яку легко приготувати без зусиль і витрат часу.
Отже, почнемо приготування цієї непростої, але всіма улюбленої страви. В першу чергу підготуйте тісто. Для цього в глибоку миску висипте пшеничне борошно, збийте сюди ж курячі яйця, трохи присоліть.
Потім за допомогою вилки спочатку зберіть яйця з борошном в один суцільний клубок, а далі, посипавши тверду поверхню невеликим шаром борошна, руками вимісіть на ній акуратно тісто. Воно повинно бути не рідким, але і, щоб легко відлипало від рук (приблизно, як для пельменів).
Далі, за допомогою качалки ретельно розкачайте тісто (дуже тонко) в великі кола або квадрати, як вже вийде.
Тепер за допомогою фігурного спеціального ножа вирізаємо заготовки з тіста для формування майбутніх равіолі. Викладаємо їх на посипану борошном поверхню (щоб не прилипли), а самі займіться приготуванням шпинатно-сирної начинки.
У глибоку миску помістіть сир рікотто, додайте попередньо вимитий і дрібно нарізаний шпинат і ретельно все змішайте до однорідної маси. При необхідності можна підсолити і приперчити чорним меленим перцем.
Готову сирну начинку ложкою помістіть на одну частину підготовленої заготовки з тіста. Водою змочіть місця закріплення і, укривши сир другою половинкою з тіста, сформуйте красиву равіоліну, акуратно закріпивши края. Продовжуйте ліпити равіолі до закінчення всього тіста і начинки.
Тепер відправте глибоку каструлю на плиту, налийте в неї воду, присоліть і на сильному вогні доведіть до кипіння. Киньте в окріп підготовлені сирні равіолі (не відварюйте в один захід багато штук, щоб не злиплися), зменшіть вогонь і варіть близько 10 хвилин, періодично помішуючи до повної готовності.
Потім за допомогою шумівки витягніть готові равіолі з сиром і шпинатом на тарілку, полийте розтопленим вершковим маслом і подавайте до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти