Баклажановий равіолі з рікоттою - радість, якого можна насолоджуватися в компанії всієї родини.
Для початку займіться приготуванням начинки для майбутніх равіолі. Для цього, наріжте на обробній дошці невеликими шматочками в'ялені в олії помідори.
Потім промийте під проточною водою, висушіть паперовим рушником і поріжте маленькими кубиками середнього розміру баклажани.
Тепер неглибоку антипригарну сковорідку відправте на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Тепер закиньте в киплячу олію очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник з дрібно нашаткованою зеленню петрушки.
Далі закиньте дрібно нарізані баклажани, трохи присоліть і обсмажуйте, періодично помішуючи, до повного розм'якшення овоча, близько 15 хвилин.
А тим часом в окрему миску помістіть сир рікотту, додайте подрібнену зелень петрушки і засипте натертий на самій дрібній тертці твердий сир. Додайте нарізані в'ялені помідори і примніть все це виделкою.
Потім додайте вже готову баклажанну зажарку і ретельно все перемішайте ложкою до утворення однорідної густої маси.
Тепер займіться безпосередньо приготуванням самих равіолі. На тверду поверхню (на стіл) висипте просіяне борошно, утворіть посередині невелике заглиблення і трохи присоліть.
Далі залийте в це поглиблення ложку рослинної олії і розбийте по черзі курячі яйця. Можна в окремій ємності збити яйця усі відразу, а потім залити яєчну суміш однорідною масою.
Тепер руками акуратно вимісіть тісто, загорніть його в харчову плівку і відправте в холодне місце на 30 хвилин. По закінченні цього часу дістаньте остигле тісто і наріжте на окремі частини.
А потім кожну частину тіста за допомогою спеціальної машинки, розкачайте на тонкі пласти. Далі притрусіть трохи борошном форму для формування равіолі і накрийте її одним шаром з тіста.
У кожну частину (так звану равіоліну) помістіть раніше підготовлену сирно - баклажанну начинку, накрийте другим листом з тіста і ретельно розкачайте поверх качалкою, щоб равіолі змогли самі акуратно відлипнути від форми і не розірватися.
Далі відваріть в трохи підсоленій воді равіолі з сирною начинкою, розкладіть на страву і полив гострим томатним соусом, подавайте до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти