Фантастичний спосіб насолоджуватися равіолі без всякої метушні і турбот!
Ця страва відрізняється тим, що равіолі відварюються в приготованому соусі. А ось в якому - це зараз в подробицях і розглянемо. Отже, почніть з підготовки соусу. Помістіть велику сковорідку на плиту. Не заливаючи масло для обсмажування, помістіть яловичий фарш в розпечену сковороду, рясно посоліть, поперчіть чорним меленим перцем.
Далі додайте в яловиче м'ясо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник (якщо любите присмажені частини часнику побільше, то подрібніть його ножем).
Розмішайте добре яловичий фарш з допомогою кухонної лопатки і рівномірно розподіліть по всьому дну сковорідки для однакового прожарювання.
Коли м'ясо рівномірно прожариться і втратить рожевий відтінок, додайте в нього густий томатний соус (можна ще використовувати консервовані нарізані часточками помідори, але обов'язково без шкірки), сухий базилік і орегано, а потім все ретельно перемішайте до утворення суміші однорідної консистенції.
Залийте шар томатно-м'ясного соусу на дно повільно варки, і зверху покладіть шар равіолі (вони можуть бути з будь-якою начинкою).
Вилийте ще один шар м'ясного соусу на рівень равіолі, а потім чергуйте з рештою равіолі та томатно-м'ясним соусом до тих пір, поки не будуть використані всі інгредієнти.
Накрийте щільно повільно варку кришкою і встановіть необхідний режим з температурою (він залежить від індивідуальності кухонної техніки). Зазвичай це може бути близько 2 годин.
Після закінчення цього часу, відкрийте кришку повільно варки і усипьте томатну суміш з равіолі натертим на дрібній тертці сиром моцарелла. Можна укласти сир невеликими шматочками в середину між шарами, але в даному випадку ви отримаєте апетитну сирну кірку. Тому вибір за вами.
Далі закривайте ємність назад і продовжуйте готувати, поки сир не розтане, від 30 хвилин до 1 години. Готову страву обов'язково подавайте гарячою, присипавши улюбленою вами зеленню.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти