Наповнені равіолі м'ясними грибами і багатим сиром Рікотта. Зробіть равіолі за цим рецептом вдома і ніколи не погоджуйтеся на купівлю магазинних знову.
У цьому рецепті використовуються сушені гриби, тому для початку займемося саме їх підготовкою. У маленьку миску засипте висушені гриби і залийте гарячою води стільки, щоб повністю їх покрило. Відставте на деякий час миску в бік, поки гриби не стануть м'якими, а потім злийте зайву воду і дрібно їх наріжте.
В окрему невелику миску помістіть рікотту, додайте раніше подрібнені гриби і натертий на самій дрібній тертці сир пармезан. Далі додайте вимиту і дрібно нашатковану зелень петрушки, подрібнений червоний перець чилі (можна з кісточками) і свіжо натерту лимонну цедру.
Потім добре все присоліть, приперчіть чорним меленим перцем і за допомогою лопатки ретельно все перемішайте до повного об'єднання інгредієнтів. Покрийте вміст миски харчовою плівкою і помістіть в холодильник до використання.
Висипте на робочу поверхню просіяне борошно, сформуйте невелике заглиблення в ній (так званий колодязь), потім додайте в центр курячі яйця, оливкову олію і сіль.
Далі змішайте ретельно руками борошно і розбиті яйця, поки не сформується великий шматок тіста. Тепер додайте поступово воду, кожного разу замішуючи і формуючи гладке густе тісто.
Тепер розділіть тісто на кілька частин і на посипаній борошном поверхні, за допомогою качалки ретельно розкачайте кожну частину в тонкий довгий пласт.
Далі помістіть на цьому пласті з тіста, з невеликою відстанню один від одного, за допомогою чайної ложки раніше підготовлену м'ясну суміш.
Змастіть края тіста водою і накрийте такою ж іншою половиною розкачаного тіста. Акуратно натисніть на края тіста, виділивши руками місце для вирізання майбутніх равіолі та, закріпивши края.
Тепер помістіть спеціальний різак поверх кожного наповнення з м'яса і натисніть щільно вниз, щоб акуратно вирізати з тіста равіолі. Продовжуйте формувати равіолі, поки не закінчиться все тісто і фарш.
Далі помістіть глибоку каструлю з підсоленою водою на плиту і доведіть до кипіння. Закиньте підготовлені равіолі в окріп і відварюйте протягом 5-7 хвилин. А потім займіться приготуванням соусу для подачі страви.
У велику сервірувальну миску закиньте дрібно нашатковану петрушку додайте натертий на самій дрібній тертці часник, подрібнену м'яту.
Потім додайте свіжу цедру, а так ж вичавлений лимонний сік, добре все присоліть, приправте подрібненим червоним перцем чилі, залийте оливковою олією і ретельно все змішайте.
Тепер закиньте в сервірувальну миску з соусом раніше відварені равіолі та заздалегідь приготовлену спаржу, додайте трохи рідини, в якій варилися равіолі або просто трохи кип'яченої води.
Посипте страву кедровими горішками і натертим на крупній тертці пармезаном і подавайте скоріше до обіднього столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти