Укр
Рус
Рататуй Другі страви Кухня Греції

Рататуй з м’ясом

( 4.9333 4 515 15 оцінок)

2254 - переглядів
85 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Рататуй з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Якщо ви абсолютно далекі від навичок в кулінарії, то ви, звичайно, не будете знати про таку страву, як рататуй. Але якщо ви усе ж знайомі з цією стравою і,можливо, вважаєте її банальним овочевим асорті, повірте, насправді з нього можна зробити просто кулінарний шедевр. Традиційно, невід'ємним інгредієнтом рататуя є баклажани і помідори, але можна урізноманітнити його за допомогою інших овочів, таких як перець, кабачки, цибуля і морква. До речі, чим більше інгредієнтів, тим більш насичений, різноманітний і ситний вийде обід. Так ось, рататуй настільки універсальна страва, що зайнятися її приготуванням можна в будь-який час, маючи у себе в запасі будь-який набір овочів, так як недолік будь якого одного інгредієнта можна легко замінити іншим. Крім цього, овочеве асорті чудово доповнить і урізноманітнить м'ясо, яке легко впишеться в рецепт рататуя.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Рататуй з м’ясом" (на 100 грам)

  • Білки7.8 гр.
  • Жири4.6 гр.
  • Вуглеводи3.6 гр.
  • Калорії91 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, давайте не будемо втрачати час і приступимо до приготування цієї колоритної і дуже смачної страви на своїй кухні. В першу чергу займіться м'ясом. Курячі грудки розріжте на філе, добре вимийте і очистіть від жирових прожилок.

Крок - 1
02

У великій антипригарній сковороді розігрійте трохи оливкового масла, викладіть курятину і посипте сухими прованськими травами. Обсмажуйте м'ясо з обох сторін, по 4 хвилини з кожної, на середньому вогні, поки воно трохи зарум'яниться. Обсмажену грудинку викладіть зі сковорідки і відставте поки в бік.

Крок - 2
03

Тепер займіться підготовкою овочів. Баклажан обполосніть, розріжте навпіл, присоліть і залиште трохи полежати, щоб пішла гіркота.

Крок - 3
04

Цукіні теж вимийте, якщо шкірочка не жорстка, можна не чистити, розріжте уздовж навпіл, потім ще раз навпіл і далі поріжте на часточки середньої товщини.

Крок - 4
05

Баклажани трохи умочіть паперовою серветкою і подрібніть таким же чином, як і цукіні.

Крок - 5
06

Цибулю очистіть від лушпиння і посічіть півкільцями. Помідори промийте, наріжте четвертинками.

Крок - 6
07

У сковорідку знову влийте оливкову олію і викладіть цибулю, пасеруйте кілька хвилин. Потім видавіть в сковорідку з допомогою часникодавки зубчики часнику і обсмажте разом з цибулею хвилини 2.

Крок - 7
08

Тепер викладіть в сковороду нарізані баклажани, цукіні і помідори, перемішайте, обсмажте разом з цибулею і часником протягом 5 хвилин.

Крок - 8
09

Свіжу зелень розмарину дрібно поріжте ножем і посипте овочі в сковорідці, також додайте туди чебрець, перемішайте і зніміть сковорідку з плити.

Крок - 9
10

Поверх овочів викладіть обсмажені скибочки курячої грудки і відправте в духовку, попередньо розігріту до 75 градусів, запікайте протягом 15 хвилин.

Крок - 10
11

Після цього дістаньте сковороду з духовки, посипте страву натертою сумішшю сирів і нарізаною зеленню петрушки, знову поверніть в духовку і запікайте ще хвилин 5, поки сир повністю розплавиться.

Крок - 11
12

Розкладіть рататуй з м'ясом на тарілки і запрошуйте сім'ю до столу.    

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Прошарковий салат - покроковий рецепт, фото 1 Прошарковий салат 30 6 2 з 5 - детальніше -
Грибна галявина - покроковий рецепт, фото 1 Грибна галявина 40 6 4 з 5 - детальніше -
Фруктовий салат "Осінній" - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий салат "Осінній" 20 2 2 з 5 - детальніше -
Салат Тбілісі - покроковий рецепт, фото 1 Салат Тбілісі 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Ватрушка з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Ватрушка з сиром 120 4 3 з 5 - детальніше -
Биточки з манки - покроковий рецепт, фото 1 Биточки з манки 45 4 3 з 5 - детальніше -
Тако з нутом і соком лайма - покроковий рецепт, фото 1 Тако з нутом і соком лайма 30 3 2 з 5 - детальніше -