Якщо ви абсолютно далекі від навичок в кулінарії, то ви, звичайно, не будете знати про таку страву, як рататуй. Але якщо ви усе ж знайомі з цією стравою і,можливо, вважаєте її банальним овочевим асорті, повірте, насправді з нього можна зробити просто кулінарний шедевр. Традиційно, невід'ємним інгредієнтом рататуя є баклажани і помідори, але можна урізноманітнити його за допомогою інших овочів, таких як перець, кабачки, цибуля і морква. До речі, чим більше інгредієнтів, тим більш насичений, різноманітний і ситний вийде обід. Так ось, рататуй настільки універсальна страва, що зайнятися її приготуванням можна в будь-який час, маючи у себе в запасі будь-який набір овочів, так як недолік будь якого одного інгредієнта можна легко замінити іншим. Крім цього, овочеве асорті чудово доповнить і урізноманітнить м'ясо, яке легко впишеться в рецепт рататуя.
Отже, давайте не будемо втрачати час і приступимо до приготування цієї колоритної і дуже смачної страви на своїй кухні. В першу чергу займіться м'ясом. Курячі грудки розріжте на філе, добре вимийте і очистіть від жирових прожилок.
У великій антипригарній сковороді розігрійте трохи оливкового масла, викладіть курятину і посипте сухими прованськими травами. Обсмажуйте м'ясо з обох сторін, по 4 хвилини з кожної, на середньому вогні, поки воно трохи зарум'яниться. Обсмажену грудинку викладіть зі сковорідки і відставте поки в бік.
Тепер займіться підготовкою овочів. Баклажан обполосніть, розріжте навпіл, присоліть і залиште трохи полежати, щоб пішла гіркота.
Цукіні теж вимийте, якщо шкірочка не жорстка, можна не чистити, розріжте уздовж навпіл, потім ще раз навпіл і далі поріжте на часточки середньої товщини.
Баклажани трохи умочіть паперовою серветкою і подрібніть таким же чином, як і цукіні.
Цибулю очистіть від лушпиння і посічіть півкільцями. Помідори промийте, наріжте четвертинками.
У сковорідку знову влийте оливкову олію і викладіть цибулю, пасеруйте кілька хвилин. Потім видавіть в сковорідку з допомогою часникодавки зубчики часнику і обсмажте разом з цибулею хвилини 2.
Тепер викладіть в сковороду нарізані баклажани, цукіні і помідори, перемішайте, обсмажте разом з цибулею і часником протягом 5 хвилин.
Свіжу зелень розмарину дрібно поріжте ножем і посипте овочі в сковорідці, також додайте туди чебрець, перемішайте і зніміть сковорідку з плити.
Поверх овочів викладіть обсмажені скибочки курячої грудки і відправте в духовку, попередньо розігріту до 75 градусів, запікайте протягом 15 хвилин.
Після цього дістаньте сковороду з духовки, посипте страву натертою сумішшю сирів і нарізаною зеленню петрушки, знову поверніть в духовку і запікайте ще хвилин 5, поки сир повністю розплавиться.
Розкладіть рататуй з м'ясом на тарілки і запрошуйте сім'ю до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти