Одні кажуть, що рататуй - це французька страва, інші - що італійська, треті - іспанська, але мені здається, яка б кухня не приписувала собі першість, у нас вона не менш популярне. Адже в її склад входять найпростіші й доступні продукти, тому приготувати таку страву доступно будь-якій господині. І неважливо на що вона більше схожа: лечо або рагу, суть в тому, що основна складова рататуя - овочі. Я хочу запропонувати вам приготувати рататуй в мультиварці, адже саме таким способом запекти овочі набагато простіше, ніж в духовці, тому саме легкість приготування і є головною перевагою нашого рецепта.
Часу для приготування нашоїстрави багато не знадобиться, тим більше, що за процесом готування в мультиварці стежити не потрібно. Єдине, що необхідно - підготувати всі овочі і закинути їх в мультиварку. Солодкий перець миємо холодною водою, розрізаємо навпіл і вичищаємо насіння. Потім ріжемо перець шматочками середнього розміру і складаємо в окрему посудину.
М'ясисті помідори обдаємо окропом і відразу ж опускаємо в холодну воду. Після цього знімаємо шкірку і ріжемо на четвертинки, дрібніше не потрібно, щоб вони не перетворилися відразу в кашку.
Цибулю чистимо від лушпиння, обполіскуємо і нарізаємо пір'ям. Тепер промиваємо баклажани, бажано взяти середнього розміру і молоді овочі, ріжемо уздовж на чотири частини, а потім нарізаємо кубиками.
Таким же чином подрібнюємо кабачки. Їх теж краще брати не перестиглі, тоді можна не чистити від шкірки, а просто вимити і нарізати. У чашу мультиварки викладаємо нашатковану цибулю і вливаємо оливкову олію.
Закриваємо кришку мультиварки і включаємо 4 рівень готування. Готуємо цибулю буквально 3 хвилини. Після цього відкриваємо мультиварку і додаємо туди перець. Потім доливаємо трохи води і викладаємо нарізані баклажани, кабачки і помідори.
Включаємо режим «Випічка» і готуємо протягом 43 хвилин, мультиварка за цей час відмінно впорається із завданням готування овочів. Страва в мультиварці не підгорить, а овочі рівномірно запечуться, але при цьому не перетворяться в пюреобразну масу. В кінці готування кидаємо в чашу мультиварки очищені та подрібнені зубки часнику, а також кидаємо лавровий лист і листя чебрецю.
Ще страву солимо і приправляємо перцем, тушкуємо ще хвилин 5 і можна сміливо відключати мультиварку. Готову страву викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Рататуй в мультиварці має неперевершений смак, незвичайний і цікавий.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти