Укр
Рус
Рататуй Другі страви Кухня Греції

Рататуй в мультиварці

( 4.8000 4 510 10 оцінок)

2165 - переглядів
80 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Рататуй в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В мультиварці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Одні кажуть, що рататуй - це французька страва, інші - що італійська, треті - іспанська, але мені здається, яка б кухня не приписувала собі першість, у нас вона не менш популярне. Адже в її склад входять найпростіші й доступні продукти, тому приготувати таку страву доступно будь-якій господині. І неважливо на що вона більше схожа: лечо або рагу, суть в тому, що основна складова рататуя - овочі. Я хочу запропонувати вам приготувати рататуй в мультиварці, адже саме таким способом запекти овочі набагато простіше, ніж в духовці, тому саме легкість приготування і є головною перевагою нашого рецепта.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Рататуй в мультиварці" (на 100 грам)

  • Білки0.9 гр.
  • Жири2.8 гр.
  • Вуглеводи5.3 гр.
  • Калорії52 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Часу для приготування нашоїстрави багато не знадобиться, тим більше, що за процесом готування в мультиварці стежити не потрібно. Єдине, що необхідно - підготувати всі овочі і закинути їх в мультиварку. Солодкий перець миємо холодною водою, розрізаємо навпіл і вичищаємо насіння. Потім ріжемо перець шматочками середнього розміру і складаємо в окрему посудину.

Крок - 1
02

М'ясисті помідори обдаємо окропом і відразу ж опускаємо в холодну воду. Після цього знімаємо шкірку і ріжемо на четвертинки, дрібніше не потрібно, щоб вони не перетворилися відразу в кашку.

Крок - 2
03

Цибулю чистимо від лушпиння, обполіскуємо і нарізаємо пір'ям. Тепер промиваємо баклажани, бажано взяти середнього розміру і молоді овочі, ріжемо уздовж на чотири частини, а потім нарізаємо кубиками.

Крок - 3
04

Таким же чином подрібнюємо кабачки. Їх теж краще брати не перестиглі, тоді можна не чистити від шкірки, а просто вимити і нарізати. У чашу мультиварки викладаємо нашатковану цибулю і вливаємо оливкову олію.

Крок - 4
05

Закриваємо кришку мультиварки і включаємо 4 рівень готування. Готуємо цибулю буквально 3 хвилини. Після цього відкриваємо мультиварку і додаємо туди перець. Потім доливаємо трохи води і викладаємо нарізані баклажани, кабачки і помідори.

Крок - 5
06

Включаємо режим «Випічка» і готуємо протягом 43 хвилин, мультиварка за цей час відмінно впорається із завданням готування овочів. Страва в мультиварці не підгорить, а овочі рівномірно запечуться, але при цьому не перетворяться в пюреобразну масу. В кінці готування кидаємо в чашу мультиварки очищені та подрібнені зубки часнику, а також кидаємо лавровий лист і листя чебрецю.

Крок - 6
07

Ще страву солимо і приправляємо перцем, тушкуємо ще хвилин 5 і можна сміливо відключати мультиварку. Готову страву викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Рататуй в мультиварці має неперевершений смак, незвичайний і цікавий.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Перлова каша - покроковий рецепт, фото 1 Перлова каша 20 5 2 з 5 - детальніше -
Омлет з молоком на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Омлет з молоком на сковороді 20 4 2 з 5 - детальніше -
Сало - покроковий рецепт, фото 1 Сало 120 4 2 з 5 - детальніше -
Вінегрет - покроковий рецепт, фото 1 Вінегрет 20 4 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Маффіни з корицею - покроковий рецепт, фото 1 Маффіни з корицею 50 4 3 з 5 - детальніше -
Хек в клярі - покроковий рецепт, фото 1 Хек в клярі 35 3 3 з 5 - детальніше -
Медово-гірчичний соус - покроковий рецепт, фото 1 Медово-гірчичний соус 20 1 2 з 5 - детальніше -