Укр
Рус
Рататуй Другі страви Кухня Греції

Рататуй в духовці

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

1709 - переглядів
120 хвилин порцій - 4 складність - 4 з 5
Рататуй в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Рататуй - шедевр французької кухні. Простий, покроковий рецепт рататуя в духовці допоможе вам приготувати цю неймовірно смачну страву.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Рататуй в духовці" (на 100 грам)

  • Білки1.1 гр.
  • Жири2.6 гр.
  • Вуглеводи7.4 гр.
  • Калорії60 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу звільніть від хвостика і очистіть від насіння і нутрощів болгарський перець. Потім ретельно помийте овоч, поріжте навпіл і промокніть кожну половинку паперовим рушником. Потім покладіть перець на деко і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів, на 20 хвилин.

Крок - 1
02

Потім помийте під проточною водою помідори, зробіть хрестоподібні надрізи на кожному, помістіть овоч в миску і залийте окропом. Залиште на деякий час, а потім за допомогою гострого ножа (вже після окропу це буде простіше зробити) зніміть з помідорів шкірку. Потім покладіть очищені помідори в глибоку миску і за допомогою блендера подрібніть їх до стану рідкого пюре.

Крок - 2
03

Далі помістіть невеликий сотейник на плиту, налийте в нього оливкову олію і розігрійте. Потім викладіть в киплячу олію попередньо очищену від лушпиння і на обробній дошці дрібно нашатковану цибулю.

Крок - 3
04

Далі очистіть від шкірки, викладіть на тверду поверхню і наріжте тонкими півкільцями молоду моркву. Надішліть нарізану моркву в сотейник до цибулі і обсмажуйте, постійно мішаючи, до розм'якшення овочів.

Крок - 4
05

Тепер додайте в сотейник трохи вершкового масла і засипте попередньо вимиту і нарізану кільцями селеру. Перемішайте і смажте ще кілька хвилин.

Крок - 5
06

Далі залийте вміст сотейника раніше підготовленим томатним пюре, додайте лавровий лист і залиште томитися приблизно ще на 10 хвилин.

Крок - 6
07

А в цей час дістаньте деко з духовки. Викладіть запечений болгарський перець на обробну дошку і гострим ножем наріжте його дрібними квадратами. Потім відправте подрібнений перець до решти продуктів в сотейник.

Крок - 7
08

Далі приправте вміст сотейника прованськими травами, додайте заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник і дрібно нарізаний червоний перець чилі. Накрийте ємність кришкою і продовжуйте томити ще близько 30 хвилин.

Крок - 8
09

Тим часом помийте під проточною водою молодий баклажан, промокніть паперовим рушником і на обробній дошці за допомогою гострого ножа наріжте овоч тонкими кільцями.

Крок - 9
10

Таким же чином наріжте заздалегідь вимитий кабачок. Надішліть нарізані овочі в миску, рясно посоліть, залийте водою і залиште овочі на час, щоб таким чином прибрати зайву гіркоту з баклажана.

Крок - 10
11

Тепер добре посоліть вміст сотейника, трохи присахаріть, приправте сухим чебрецем і зеленню базиліка, а потім за допомогою блендера подрібніть все до однорідної пюреобразної маси. Зніміть сотейник з вогню і вилийте утворене овочеве пюре в форму для випічки.

Крок - 11
12

Далі по всьому периметру і, дійшовши до цента форми для випічки, викладіть заздалегідь нарізані овочі, чергуючи, один за одним. Це можна викласти в такому вигляді: часточка баклажана, потім кабачок, далі розмістіть заздалегідь нарізаний помідор, картоплю і тонке кільце цибулі. Продовжуйте, поки не закінчаться овочі, і форма буде повністю заповнена.

Крок - 12
13

Потім в неглибоку ємність залийте оливкову олію, посипте сухим чебрецем, посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і добре перемішайте. Залийте утвореною сумішшю вміст сотейника.

Крок - 13
14

Далі акуратно накрийте форму для випічки з майбутньою стравою кухонною фольгою і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів, приблизно на 40 хвилин.

Крок - 14
15

Після закінчення цього часу дістаньте запечений рататуй з духовки, трохи охолодіть, а потім викладіть порційно на тарілку і подавайте до обіду.

Крок - 15

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини 35 5 2 з 5 - детальніше -
Салат на свято і кожен день - покроковий рецепт, фото 1 Салат на свято і кожен день 30 5 2 з 5 - детальніше -
Запечена скумбрія в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Запечена скумбрія в духовці 30 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Молочний суп з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з вермішеллю 15 4 1 з 5 - детальніше -
Яйця з печінкою тріски - покроковий рецепт, фото 1 Яйця з печінкою тріски 30 2 2 з 5 - детальніше -
Халва з волоських горіхів - покроковий рецепт, фото 1 Халва з волоських горіхів 50 4 3 з 5 - детальніше -
Смачний борщ з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Смачний борщ з куркою 65 4 3 з 5 - детальніше -