Димчаста і вершкова версія класичної французької страви, що спонсорується пармезаном. Цей легкий і смачний рецепт рататуя приготованого в духовці з помідорів, кабачків, баклажанів і самого чудового червоного перцю і томатного соусу.
Приготуйте соус першим. Розігрійте велику сковороду на середньому вогні і додайте кілька столових ложок оливкової олії. Як тільки оливкове масло нагріється, додайте нарізаний кубиками солодкий перець і нашатковану цибулю. Обсмажуйте суміш протягом 4-5 хвилин, поки цибуля не стане прозороюі ніжною; не коричневою.
Через 2-3 хвилини додайте попередньо очищений від лушпиння і подрібнений часник. Приправте суміш травами і спеціями: копченою паприкою, меленим чорним перцем, прованськими, чебрецем і сіллю.
Потім додайте в сковорідку подрібнені помідори, цукор і бальзамічний оцет. Готуйте соус на середньому вогні, помішуючи, близько 5 хвилин. Додайте нарізаний базилік останнім, разом з густими вершками. Розмішайте вершки, потім зніміть сковорідку з вогню.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Далі готуємо овочі. Використовуйте дуже гострий ніж або овочерізку, щоб подрібнити всі використовувані в рецепті овочі однакової товщини. Як тільки всі овочі будуть нарізані, викладіть їх по черзі в стопочки. Створіть невеликі стопки для легкої збірки.
Щоб зібрати страву, спочатку розподіліть три чверті соусу на дно великої овальної або круглої форми для випічки. Розкладіть овочі в формі по колу, щільно упакувавши їх. Почніть із зовнішнього боку форми і продовжуйте свій шлях. Розкладіть соус, що залишився між овочами і по краях.
Для начинки просто змішайте декілька столових ложок органічного оливкового масла зі свіжим чебрецем. Використовуйте пензлик для тіста, щоб змастити масло і чебрець поверх овочів.
Накрийте форму фольгою і помістіть в попередньо розігріту духовку. Випікайте при 200 градусах протягом 1 години; 50 хвилин зніміть фольгу, додайте сир пармезан і запікайте ще 10 хвилин без кришки. При бажанні смажте на повільному вогні 5 хвилин. Дайте страві охолонути протягом 15-20 хвилин перед подачею на стіл. Подавайте готовий рататуй приготований в духовці з сиром з теплим французьким багетом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти