Укр
Рус
Рататуй Другі страви Французька кухня

Рататуй в духовці з сиром

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

1974 - переглядів
75 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Рататуй в духовці з сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Димчаста і вершкова версія класичної французької страви, що спонсорується пармезаном. Цей легкий і смачний рецепт рататуя приготованого в духовці з помідорів, кабачків, баклажанів і самого чудового червоного перцю і томатного соусу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Рататуй в духовці з сиром" (на 100 грам)

  • Білки2.1 гр.
  • Жири4.4 гр.
  • Вуглеводи5.5 гр.
  • Калорії73 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготуйте соус першим. Розігрійте велику сковороду на середньому вогні і додайте кілька столових ложок оливкової олії. Як тільки оливкове масло нагріється, додайте нарізаний кубиками солодкий перець і нашатковану цибулю. Обсмажуйте суміш протягом 4-5 хвилин, поки цибуля не стане прозороюі ніжною; не коричневою.

Крок - 1
02

Через 2-3 хвилини додайте попередньо очищений від лушпиння і подрібнений часник. Приправте суміш травами і спеціями: копченою паприкою, меленим чорним перцем, прованськими, чебрецем і сіллю.

Крок - 2
03

Потім додайте в сковорідку подрібнені помідори, цукор і бальзамічний оцет. Готуйте соус на середньому вогні, помішуючи, близько 5 хвилин. Додайте нарізаний базилік останнім, разом з густими вершками. Розмішайте вершки, потім зніміть сковорідку з вогню.

Крок - 3
04

Розігрійте духовку до 200 градусів. Далі готуємо овочі. Використовуйте дуже гострий ніж або овочерізку, щоб подрібнити всі використовувані в рецепті овочі однакової товщини. Як тільки всі овочі будуть нарізані, викладіть їх по черзі в стопочки. Створіть невеликі стопки для легкої збірки.

Крок - 4
05

Щоб зібрати страву, спочатку розподіліть три чверті соусу на дно великої овальної або круглої форми для випічки. Розкладіть овочі в формі по колу, щільно упакувавши їх. Почніть із зовнішнього боку форми і продовжуйте свій шлях. Розкладіть соус, що залишився між овочами і по краях.

Крок - 5
06

Для начинки просто змішайте декілька столових ложок органічного оливкового масла зі свіжим чебрецем. Використовуйте пензлик для тіста, щоб змастити масло і чебрець поверх овочів.

Крок - 6
07

Накрийте форму фольгою і помістіть в попередньо розігріту духовку. Випікайте при 200 градусах протягом 1 години; 50 хвилин зніміть фольгу, додайте сир пармезан і запікайте ще 10 хвилин без кришки. При бажанні смажте на повільному вогні 5 хвилин. Дайте страві охолонути протягом 15-20 хвилин перед подачею на стіл. Подавайте готовий рататуй приготований в духовці з сиром з теплим французьким багетом.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Сирний крем суп з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Сирний крем суп з куркою 30 5 2 з 5 - детальніше -
Паста Карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара 30 4 2 з 5 - детальніше -
Смажені стегенця - покроковий рецепт, фото 1 Смажені стегенця 35 5 3 з 5 - детальніше -
Курча табака - покроковий рецепт, фото 1 Курча табака 45 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Чахохбілі - покроковий рецепт, фото 1 Чахохбілі 60 5 4 з 5 - детальніше -
Паелья з куркою та креветками - покроковий рецепт, фото 1 Паелья з куркою та креветками 85 6 3 з 5 - детальніше -
Шніцель з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель з яйцем 40 2 3 з 5 - детальніше -
Яблука заморожені - покроковий рецепт, фото 1 Яблука заморожені 35 1 2 з 5 - детальніше -
?>