Іноді так хочеться поїсти смачно і без особливої тяжкості для організму, та ще, щоб і калорій вжити зовсім небагато. Найоптимальнішим варіантом виконання такого бажання - приготувати легку овочеву страву під назвою рататуй, про який на сьогоднішній день, напевно, чув абсолютно кожен. За цією інтригуючою і звучною назвою ховається простота в приготуванні, мінімум часу і витрат, а в результаті - приваблива, апетитна і неймовірно смачна вечеря.
Великі баклажани, зелені кабачки і болгарські перці миємо, викладаємо на серветку або паперовий рушник, трохи витримуємо, щоб вбралася волога.
Думаю, що овочі у вас молоді та свіжі, тому немає необхідності чистити від шкірки. Ну, у перців, звісно, потрібно видалити серцевину і насіння.
Потім баклажани нарізаємо кружальцями і, посипавши сіллю, залишаємо, щоб позбутися гіркоти, властивій цьому овочу. Можна помістити їх під прес, так швидше віддалиться з них рідина, а разом з нею і не дуже приємна гіркота.
Кабачки теж ріжемо не дуже тонкими кружальцями, а болгарський перець - невеликими кубиками.
Обчищену від лушпиння і вимиту цибулю дрібно рубаємо, часник нарізаємо тоненькими пластинками, так він краще віддає свій аромат.
У сотейнику з оливковою олією протягом 3 хвилин обсмажуємо цибулю з часником, солимо і посипаємо чорним меленим перцем. Так, хочу попередити, що якщо ви не любите надто гострі страви, гіркий перець вживати в приготуванні не обов'язково.
Потім вливаємо туди томат, свіжоприготований з подрібнених помідорів, посипаємо чебрецем і дрібно рубаними листям базиліка. Через пару хвилин наш соус готовий.
Окремо обсмажуємо кабачки і баклажани, потім перекладаємо в сотейник з соусом, додаємо колечка перцю і все разом трохи пріжаріваем.
Після цього весь вміст сотейника перекладаємо в форму для випічки, кидаємо лавровий лист. Потім посипаємо натертим на крупній тертці сиром, до речі, сир раджу брати нежирний, так як ми бажаємо, щоб страва була низькокалорійною, накриваємо вміст кухонною фольгою і відправляємо в попередньо розігріту духовку приблизно на 40 хвилин.
Все, чудове страва готова. Подавати рататуй можна як холодним, так і гарячим, прикрасивши свіжою зеленню кропу і петрушки.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти