Пропоную більш сучасну класичну версію одного з найбільш відомих страв французької кухні.
Очистіть від лушпиння червонау цибулю (можна використовувати ріпчасту) і на обробній дошці наріжте її дрібними кубиками. Потім ретельно помийте під проточною водою червоні помідори і теж наріжте їх невеликими шматочками.
Потім очистіть від насіння і хвостика болгарський червоний перець, добре промийте, а потім так само викладіть на кухонну дошку і гострим ножем наріжте його спочатку смужкою, а далі дрібними квадратами.
Далі очистіть від лушпиння часник і дрібно його нашаткуйте. Помістіть невелику сковороду на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло і засипте в неї подрібнений часник. Обсмажуйте близько хвилини, а потім додайте в сковороду нарізану цибулю і продовжуйте смажити, постійно помішуючи, до розм'якшення овочів.
Тепер покладіть в сковорідку нарізаний перець і помідор, рясно посоліть вміст і, періодично помішуючи, томіть овочі ще приблизно 10-18 хвилин, до повної готовності.
Далі відправте вміст сковороди в чашу блендера і на середній швидкості збийте все, до утворення однорідної не надто густої маси.
Далі ретельно промийте під проточною водою, а потім промокніть паперовим рушником кабачки, баклажани і помідори. Потім за допомогою спеціальної овочерізки наріжте овочі на круглі однакового розміру часточки.
Далі в спеціальну форму для випічки (в цьому рецепті використовується кругла форма) залийте раніше підготовлений овочевий соус, рівномірно розподіливши по всьому дну. Потім акуратно укладіть, постійно чергуючи, шматочки раніше нарізаних овочів. Закінчивши укладати в середині.
Тепер підготуйте соус для поливу майбутньої страви. Для цього в невелику миску залийте оливкову олію, додайте трохи бальзамічного оцту. Покладіть в миску сухий чебрець і розмарин, трохи посоліть, засипте часниковий порошок і добре все перемішайте.
Полийте підготовленим соусом укладені овочі в формі, накрийте страву пергаментним папером або фольгою і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів, приблизно на 50-60 хвилин.
Готовий рататуй викладіть на гарне блюдо і подавайте до столу з улюбленим соусом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти