Укр
Рус
Рататуй Другі страви Болгарська кухня

Рататуй

( 4.7600 4 525 25 оцінок)

2661 - переглядів
80 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Рататуй - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня, Грузинська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці, В блендері

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Пропоную більш сучасну класичну версію одного з найбільш відомих страв французької кухні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Рататуй" (на 100 грам)

  • Білки5.3 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи5.2 гр.
  • Калорії31 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Очистіть від лушпиння червонау цибулю (можна використовувати ріпчасту) і на обробній дошці наріжте її дрібними кубиками. Потім ретельно помийте під проточною водою червоні помідори і теж наріжте їх невеликими шматочками.

Крок - 1
02

Потім очистіть від насіння і хвостика болгарський червоний перець, добре промийте, а потім так само викладіть на кухонну дошку і гострим ножем наріжте його спочатку смужкою, а далі дрібними квадратами.

Крок - 2
03

Далі очистіть від лушпиння часник і дрібно його нашаткуйте. Помістіть невелику сковороду на плиту, налийте в неї рослинне або оливкове масло і засипте в неї подрібнений часник. Обсмажуйте близько хвилини, а потім додайте в сковороду нарізану цибулю і продовжуйте смажити, постійно помішуючи, до розм'якшення овочів.

Крок - 3
04

Тепер покладіть в сковорідку нарізаний перець і помідор, рясно посоліть вміст і, періодично помішуючи, томіть овочі ще приблизно 10-18 хвилин, до повної готовності.

Крок - 4
05

Далі відправте вміст сковороди в чашу блендера і на середній швидкості збийте все, до утворення однорідної не надто густої маси.

Крок - 5
06

Далі ретельно промийте під проточною водою, а потім промокніть паперовим рушником кабачки, баклажани і помідори. Потім за допомогою спеціальної овочерізки наріжте овочі на круглі однакового розміру часточки.

Крок - 6
07

Далі в спеціальну форму для випічки (в цьому рецепті використовується кругла форма) залийте раніше підготовлений овочевий соус, рівномірно розподіливши по всьому дну. Потім акуратно укладіть, постійно чергуючи, шматочки раніше нарізаних овочів. Закінчивши укладати в середині.

Крок - 7
08

Тепер підготуйте соус для поливу майбутньої страви. Для цього в невелику миску залийте оливкову олію, додайте трохи бальзамічного оцту. Покладіть в миску сухий чебрець і розмарин, трохи посоліть, засипте часниковий порошок і добре все перемішайте.

Крок - 8
09

Полийте підготовленим соусом укладені овочі в формі, накрийте страву пергаментним папером або фольгою і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів, приблизно на 50-60 хвилин.

Крок - 9
10

Готовий рататуй викладіть на гарне блюдо і подавайте до столу з улюбленим соусом.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Обжорка - покроковий рецепт, фото 1 Обжорка 30 4 3 з 5 - детальніше -
Салат на свято і кожен день - покроковий рецепт, фото 1 Салат на свято і кожен день 30 5 2 з 5 - детальніше -
Салат з огірків - покроковий рецепт, фото 1 Салат з огірків 30 3 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Крем шарлотт - покроковий рецепт, фото 1 Крем шарлотт 25 1 2 з 5 - детальніше -
Люля кебаб з курки - покроковий рецепт, фото 1 Люля кебаб з курки 45 5 3 з 5 - детальніше -
Грецький салат з тофу - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат з тофу 45 4 3 з 5 - детальніше -