Цей рецепт розсольнику з солоними огірками походить від тих часів, коли ще не винайшли холодильники. Таким чином, довелося вдатися до інших видів збереження. Сіль була одним із способів продовжити термін зберігання овочів.
У супі «Розсольник» головну роль грають консервовані на розсолі огірки. Раніше для ароматизації супу також використовувався розсіл. Але при цьому в суп часто потрапляло занадто багато солі. Ми зупинили свій вибір на простому варіанті цієї страви, в якому немає розсолу з солоних огірків. Ви можете замінити свинячі реберця яловичими. Але м'ясо обов'язково має мати трохи мармуровість, тому що нежирне м'ясо не додасть особливого смаку супу. Отже, покладіть свинячі ребра в глибоку каструлю. Додайте лавровий лист і трохи гвоздики.
Додайте в каструлю заздалегідь очищену від лушпиння цибулю (не обов'язково подрібнювати), налийте в каструлю воду, повністю покривши м'ясо, відправте на плиту і варіть близько однієї години.
Потім очистіть від лушпиння молоду моркву і на самій великій тертці натріть її. Промийте під проточною водою солоні огірки і наріжте їх тонкою соломкою або ж натріть на крупній тертці.
Картоплю очистіть від шкірки і на обробній дошці дрібно наріжте її кубиками. Заздалегідь відваріть перлову крупу до повної готовності (приблизно 1 годину). Попередньо можна замочити крупу на пару годин у холодній воді.
Потім витягніть відварене м'ясо з каструлі, викиньте зварену цибулю. Процідіть бульйон за допомогою дрібного сита назад в каструлю. Доведіть бульйон до кипіння. М'ясо викладіть на обробній дошці і відокремте від кістки (це робити не обов'язково, можна просто порізати м'ясо на більш дрібні шматочки). Помістіть заздалегідь відварену перловку в каструлю.
Далі засипте в каструлю з бульйоном подрібнену моркву, додайте нарізані солоні огірки і картоплю, ретельно все перемішайте і варіть вміст ще приблизно 40 хвилин.
Після закінчення зазначеного часу, щедро посоліть вміст каструлі, приперчіть чорним меленим перцем і приправте приправами за смаком. Покладіть назад в каструлю раніше подрібнене відварене м'ясо.
Проваріть розсольник з перловкою і огірками ще близько 10 хвилин під закритою кришкою, а потім розлийте суп гарячим в тарілки, приправте заздалегідь нашаткованою свіжою зеленню, і подавайте з хлібом.
Випадкові рецепти