Пісне рагу з баклажанів, приготоване в пікантному часниковому соусі. Це веганська страва дуже приємна, як гарнір, так і основна страва, що подається з рисом або локшиною.
Є кілька варіантів підготовки баклажана до цієї страви. Варіант 1: помістіть нарізаний невеликими шматками баклажан у велику миску і додайте води для покриття. Засипте трохи солі, добре перемішайте. Накрийте миску кришкою, щоб баклажан залишався під водою протягом 15 хвилин. Злийте воду і висушіть овоч. Варіант 2: розкладіть нарізаний баклажан на паперовий рушник. Посипте сіллю з обох сторін скибочки баклажана. Дайте відпочити 45-60 хвилин. Протріть шматки баклажана насухо без промивки.
Тепер підготуйте соус. Для цього в невеликій мисці змішайте соєвий соус, трохи води, цукор і кукурудзяний крохмаль, до однорідної суміші.
Посипте вже підготовлений баклажан невеликою кількістю кукурудзяного крохмалю і перемішайте вручну, поки овоч не буде рівномірно покритий тонким шаром сипучого продукту.
Залийте рослинне масло у велику сковороду з антипригарним покриттям, і нагрійте на середньому вогні до гарячого стану. Розподіліть баклажани по дну сковороди, не перекриваючи один одного. Готуйте баклажани на одній стороні, поки всі поверхні не обвугляться, і шматочки овоча не стануть м'якими, всього від 8 до 10 хвилин. Перекладіть баклажани на тарілку.
Якщо сковорода стане дуже гарячою і почне занадто горіти, переведіть плиту на середній вогонь. Додайте решту рослинного масла, подрібнений імбир і очищений від лушпиння і нарізаний дрібно часник в ту ж сковороду. Розмішайте кілька разів і обсмажте вміст, до аромату.
Додайте заздалегідь присмажені баклажани назад в сковороду. Додайте раніше підготовлений соус і обсмажуйте, помішуючи, поки кукурудзяний крохмаль повністю не розчиниться. Активно розмішайте кілька разів вміст сковороди, поки баклажан не буде рівномірно покритий і соус не загусне. Перенесіть все на велику тарілку. Подавайте пісне рагу з баклажанів в гарячому вигляді в якості основної страви, або з пропареним рисом або локшиною.
Випадкові рецепти