Укр
Рус
Баклажани Другі страви Іспанська кухня

Рагу з баклажанів і картоплі

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

850 - переглядів
55 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Рагу з баклажанів і картоплі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Іспанська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Це чудове рагу з баклажанів і картоплі - страва на основі томатного соусу, яку зазвичай подають самостійною, як підливу або навіть просто з хлібом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Рагу з баклажанів і картоплі" (на 100 грам)

  • Білки3.1 гр.
  • Жири4.2 гр.
  • Вуглеводи13.3 гр.
  • Калорії106 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Розігрійте духовку до 180-200 градусів. Гострим ножем створіть надрізи навколо кожної картоплі в шкірці, досить глибоко, щоб розрізати шкіру.

Крок - 1
02

Помістіть картоплю в каструлю з холодною водою. Надішліть на плиту, доведіть вміст до кипіння і варіть близько 8 хвилин, поки картопля не приготується приблизно до напівготовності.

Крок - 2
03

Злийте приварену картоплю і промийте холодною водою. Очистіть охолоджену картоплю від шкірки. Викладіть на обробну дошку і поріжте картоплю на шматочки близько одного сантиметра, відкладіть в сторону.

Крок - 3
04

Потім помийте під проточною водою і просушіть баклажани і болгарський перець. Гострим ножем поріжте вимиті овочі на невеликі кубики. Розділіть баклажани і солодкий перець між двома листами і розподіліть рівним шаром.

Крок - 4
05

Полийте подрібнені овочі в листах невеликою кількістю рослинного або оливкового масла і приправте сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Перемішайте обережно руками, щоб добре покрити. Надішліть листи в попередньо розігріту духовку і випікайте близько 25 хвилин перевертаючи на півдорозі.

Крок - 5
06

Нагрійте решту оливкової олії у великій сковороді на середньому вогні. Як тільки масло почне мерехтіти, додайте в нього очищену від лушпиння та дрібно нашатковану цибулю і смажте приблизно 3-4 хвилини, помішуючи, поки вона не стане напівпрозорою.

Крок - 6
07

Додайте в сковорідку до цибулі томатну пасту і перемішайте доти, поки вона добре не розподілиться, потім додайте очищений і видавлений через чеснокодавку часник, паприку, трохи солі і досить багато чорного меленого перцю. Обсмажуйте вміст сковороди, помішуючи, ще 2-3 хвилини, поки він не стане ароматним.

Крок - 7
08

Далі додайте в сковорідку раніше підготовлену картоплю, заздалегідь приварений нут (необов'язково, можна вимочити) і нарізані скибочками помідори. Ретельно все перемішайте.

Крок - 8
09

Додайте в сковорідку овочевий бульйон і накрийте все кришкою. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть близько 20 хвилин, поки картопля не стане м'якою.

Крок - 9
10

Потім додайте в сковорідку запечений баклажан і солодкий перець, перемішайте, щоб об'єднати всі інгредієнти. Готуйте ще 5-10 хвилин, поки помідори не розваляться.

Крок - 10
11

Розкладіть готове рагу з баклажанів і картоплі в миски, прикрасьте зеленню петрушки і подавайте до столу. Або перемістіть рагу в контейнери, і зберігайте в холодильнику до 5 днів або в морозильній камері до 3 місяців. Насолоджуйтесь!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Курник - покроковий рецепт, фото 1 Курник 110 6 4 з 5 - детальніше -
Салат олів’є з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Салат олів’є з м’ясом 40 5 3 з 5 - детальніше -
Домашня товста піца з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Домашня товста піца з грибами 50 3 3 з 5 - детальніше -
Кава латте по-домашньому - покроковий рецепт, фото 1 Кава латте по-домашньому 20 1 2 з 5 - детальніше -