Тушкована яловичина, добре поєднується з овочами. Якщо бажаєте більш густе рагу з овочами і тушкованим м'ясом, додайте більше кукурудзяного крохмалю і тушкуйте якомога довше.
Для цієї страви в першу чергу необхідно вибрати правильне м'ясо. Отже, візьміть великий і соковитий шматок яловичини, промийте його в холодній воді і за допомогою паперового рушника приберіть зайву вологу з м'яса.
Наріжте яловичину на обробній дошці досить великими, рівномірними шматками.
Потім помістіть глибоку сковорідку на плиту, залийте в неї рослинну олію і добре розігрійте. Помістіть шматки яловичини в сковорідку з розпеченим маслом і обсмажуйте, періодично помішуючи і накриваючи кришкою, до випаровування всієї вологи і утворення легкої скоринки на м'ясі.
У глибокому ковшику з окропом розчиніть бульйонні кубики, а потім залийте приготовлений бульйон в сковорідку з яловичиною, так, щоб рідина повністю покрила м'ясо.
Засипте в сковороду з м'ясними шматками сухий розмарин, приправте зеленню петрушки і чорним меленим перцем, ретельно все перемішайте. Доведіть яловичину з бульйоном до кипіння, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть близько години, періодично помішуючи.
Тим часом займіться підготовкою інших необхідних страві інгредієнтів. Моркву очистіть від шкірки і наріжте крупною соломкою.
Селеру і очищену картоплю наріжте великими кубиками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібно на обробній дошці.
Після закінчення години, відкрийте кришку сковороди і відправте до притушкованого м'яса всі нарізані овочі. Перемішайте все дерев'яною ложкою і, накривши кришкою, продовжуйте тушкувати вміст сковороди.
Далі розчиніть кукурудзяний крохмаль в 2 чайних ложках холодної води і поступово залийте утворену суміш до тушкованих овочів. Потім ще раз усе ретельно перемішайте, накрийте знову ємність кришкою і тушкуйте ще близько 40 хвилин.
Готову страву подавайте обов'язково гарячою, прикрасивши зеленню.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти