Ось нехай хтось спробує посперечатися про те, що картопляне пюре - це найголовніша повсякденна страва в кулінарії. Адже, як гарнір картопля підходить практично до всіх страв, як м'ясних, так і рибних або овочевих. Пюре з картоплі люблять всі, від малого до великого, причому в нашій країні ця страва вживається дуже часто і з задоволенням. Щоб без проблем готувати цю, на перший погляд, нехитру страву, потрібно все ж знати деякі хитрощі приготування і тоді ви в кінцевому результаті отримаєте неймовірну смакоту. Використовуйте наш рецепт і приготуйте найсмачніше пюре для всієї родини.
Напевно, кожна господиня, яка читає цю статтю, посміхаючись, вважає, що вона безумовно вміє бездоганно робити правильне картопляне пюре. Це, звісно, не зовсім так, і справді не тільки смачною, а ще й красивою страва ця може вийде у того, хто знає деякі секрети приготування. Ось саме тому я і хочу разом з вами розглянути технологію приготування повітряного, білого і ніжного пюре, щоб не перетворити цю їжу в якусь клейку масу незрозумілого кольору. В принципі, часу на процес багато не піде, так що давайте, враховуючи всі нюанси, візьмемося за справу. Найголовніша умова успіху пюре з відмінною структурою - картопля з високим вмістом крохмалю. Як правило, така картопля має жовту м'якоть. Загалом, з сортом картоплі розібралися, тепер приступимо до справи. Перш за все миємо картоплю під проточною водою, використовуючи йоржик, щоб легко видалити забруднення. Потім беремо овочечистку і видаляємо шкірку з картоплин. Звичайно, можна чистити і ножем, це не принципово.
Потім бульби добре миємо, ріжемо на дрібні кубики і складаємо в каструлю. Заливаємо картоплю холодною водою і ставимо на середній вогонь, посипаємо сіллю і доводимо до кипіння.
Відварюємо картоплю протягом 20-30 хвилин або до тих пір, поки вона не стане дуже ніжною і майже не розвалиться. На цьому етапі зливаємо воду за допомогою друшляка і перекладаємо картоплю назад в каструлю.
Тримаємо каструлю з картоплею на дуже слабкому вогні, поки трохи не зійде пар. Тепер знімаємо каструлю з вогню і починаємо розтирати картоплю, використовуючи картопляний прес.
Коли трохи картоплю розтовчемо, приправляємо сіллю і перцем і поступово починаємо додавати масло в невеликих кількостях, продовжуючи товкти картоплю. До речі, масло повинно мати кімнатну температуру, щоб воно не знижувало температуру картоплі. Як тільки все масло буде додано, починаємо вливати тепле молоко в невеликих кількостях, поки пюре не вийде бажаної консистенції.
Перевіряємо картоплю на сіль і викладаємо на тарілку. Посипаємо злегка ніжне, без грудочок, картопляне пюре зеленню цибулі і подаємо до столу.
Випадкові рецепти