Оскільки осінь і зима повні більш коротких, темніших днів, нам знадобляться деякі стратегії подолання депресії, і це апетитне пюре з селери і моркви є однією з найбільш ефективних страв.
Підготуйте необхідні інгредієнти. Моркву очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками. Селеру помийте холодною водою і наріжте досить крупно.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними квадратами. Помістіть нарізані сирі овочі в блендер і подрібніть до однорідної маси.
У глибоку каструлю налийте оливкову олію і відправте на плиту. Вилийте в киплячу олію вміст блендера і доведіть до кипіння. Варіть, постійно помішуючи, поки овочева суміш не змінить колір і не загусне, повністю випарувавши рідину.
У загуслу суміш киньте видавлений через чеснокодавку часник (попередньо очищений від лушпиння), ретельно перемішайте і додайте консервовані боби.
Залийте ємність каструлі бульйоном і щедро посоліть, потім приправте чорним меленим перцем, розмарином і сухим чебрецем.
Доведіть до кипіння, а потім зменшіть високу температуру до середнього рівня і продовжуйте варити, періодично помішуючи, поки овочі не стануть м'якими, близько 30 хвилин. В цей час наріжте шматки білого хліба невеликими кубиками.
У невелику сковорідку налийте оливкову олію і помістіть в неї хлібні кубики трохи присоливши і поперчивши чорним меленим перцем. Обсмажуйте хлібні шматочки на середньому вогні до золотисто-коричневого кольору і поки не стануть хрусткими, іноді підкидаючи їх на сковороді, близько 10 хвилин.
Посипте кубики хліба натертим твердим сиром і продовжуйте обсмажувати близько 2 хвилин. Потім вимкніть плиту та залиште охолонути.
У каструлю з варившимся пюре занурте вінчик блендера і збивайте ще овочеву суміш, поки та не стане однорідної консистенції. Потім додайте вершки і ще раз все перемішавши, приберіть каструлю з вогню.
Подавайте пюре з селери і моркви з обсмаженими хлібними кубиками і нарізаною петрушкою.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти